Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Svetsko takmičenje BBICC 2017 u Beogradu
BBICC 2017 u Beogradu

Svetsko takmičenje BBICC 2017 u Beogradu

U prvoj nedelji aprila, u Beogradu će se po peti put održati Belgrade Business International Case Competition – BBICC 2017.

Dolaze najtalentovaniji studenti sa fakulteta od Australije do Amerike povodom svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja. Takmičenje će se održati od 3. do 8. aprila na Fakultetu organizacionih nauka (FON).

Na takmičenju će učestvovati 16 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola, uključujući FON kao predstavnika Univerziteta u Beogradu. Pored tima studenata sa našeg univerziteta, u Beograd dolaze studenti sa univerziteta iz Amerike, Australije, Kanade, Danske, Norveške, Portugalije, Tajlanda, Singapura.

Takmičarski deo se sastoji od rešavanja dve studije slučaja, koje će se rešavati pet sati i 24 sata. Studenti će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog i eminentnog žirija sačinjenog od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija u Srbiji. Završnica takmičenja će se održati u subotu, 8. aprila, gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja.

Cilj BBICC-a je da izazovnim studijama slučaja podstakne studente da povezuju znanje i prethodno stečeno iskustvo, da budu inovativni, veoma detaljni i analitični u rešavanju, i na kraju da rešenje predstave koristeći odlične prezentacione veštine i spremne argumente na pitanja žirija.

Pored toga, takmičari i njihovi mentori će imati priliku da se upoznaju sa srpskom tradicijom, kulturom i običajima.

BBICC predstavlja jedinstvenu priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenju ovakvog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Za više informacija posetiti sajt: bbicc.org