Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Expo-Russia Serbia 2022
Expo-Russia Serbia 2022
Expo-Russia Serbia 2022

Expo-Russia Serbia 2022

Šesti međunarodni privredni sajam Expo-Russia Serbia 2022 biće održan u hotelu „Metropol Palace“ (Bulevar kralja Aleksandra 69).

»»» Zbog aktuelne situacije u Ukrajini i Rusiji, događaj će umesto sredinom marta biti organizovan od 7. do 9. septembra 2022.

Pored online verzije sajma na virtuelnoj platformi, istovremeno će biti organizovan i Šesti beogradski poslovni forum.

Na sajmu će učestvovati ruska i srpska velika, srednja i mala preduzeća, a takođe će biti predstavljene izložbene postavke regiona Ruske Federacije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja Jugoistočne Evrope.

Tematske sekcije: energetika i tehnologije za uštedu energije, rudarstvo, mašinogradnja i metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, agroindustrijski kompleks, građevinarstvo, industrija nafte i gasa, visokotehnološke industrije, bankarstvo, IT, medicina, farmacija, obrazovanje i nauka, turizam, uključujući zdravstveni, roba široke potrošnje itd.

Programom sajma predviđeno je uspostavljanje poslovnih kontakata, predstavljanje preduzeća, tematski okrugli stolovi, koji će biti organizovani u saradnji sa ministarstvima Srbije, i na njima će učestvovati rukovodioci poslovnih krugova balkanskih zemalja.

Očekuje se dolazak privrednih delegacija iz susednih zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, takođe i Albanije i Severne Makedonije.

Šesti međunarodni privredni sajam Expo-Russia Serbia 2022 i Šesti beogradski poslovni forum organizuju „Zarubež-Ekspo“ a.d. sa ruske strane i Privredna komora Srbije.

Cilj manifestacije je proširenje trgovinsko-ekonomskih odnosa između Rusije i Srbije na bazi Sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i intenziviranje trgovinskih aranžmana sa susednim zemljama. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.