Naslovna » BG servis » Plato Milana Mladenovića i ulica Dragana Mancea

Plato Milana Mladenovića i ulica Dragana Mancea

Odlukom Skupštine grada Beograda, plato ispred Doma omladine od danas nosi ime istaknutog muzičara i umetnika Milana Mladenovića, a ulica u blizini Partizanovog stadiona dobiće ime po proslavljenom fudbaleru Draganu Manceu.

Predsednik Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Slobodan Stanimirović istakao je da je na predlog LDP predloženo da plato u Dečanskoj ulici ponese ime istaknutog rok muzičara Milana Mladenovića. U obrazloženju se podseća da je Mladenović (1958–1994) svoje najplodnije dane ostvario u alternativnom rok sastavu Ekatarina Velika.

Kada je reč o proslavljenom fudbaleru (1962–1985), Stanimirović je naveo da je prvobitno predloženo da jedna od ulica u Zemunu ponese ime Dragana Mancea, ali da je u dogovoru sa porodicom, navijačima i klubom „Partizan“ odlučeno da to bude u blizini stadiona kluba u kome se afirmisao.

On je precizirao da se ulica koja počinje od Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića prema stadionu „Partizana“ imenuje po mladom fudbaleru, tragično nastradalom u saobraćajnoj nesreći. (DuB)