Naslovna » BG špijun » AJDE fest u Kruševcu od 11. do 13. avgusta
AJDE fest
AJDE fest

AJDE fest u Kruševcu od 11. do 13. avgusta

U Kruševcu će biti organizovan AJDE fest, od 11. do 13. avgusta, u organizaciji Asocijacije mladih i Kulturno prosvetne zajednice. Festival je splet najrazličitijih pravaca iz oblasti kulture i umetnosti, od stripa, preko alternativnih muzičkih pravaca do filma.

Pod akronimom AJDE (Avgust jednog diverzanta) krije se, po rečima organizatora, preokret, rušenje postojećeg i stvaranje novog sistema vrednosti, ali i razonoda i opuštanje. AJDE poziva na akciju i uključivanje i donosi talas novih kulturnih sadržaja u Kruševac.

Tokom tri avgustovska dana biće organizovane radionice, predavanja, eksperimentalni performansi, koncerti i izložbe. U okviru edukativnog programa zanimljive su radionice oslikavanja javnih površina, „Djinga“ koju će voditi DJ Raid, radionica origamija i Zografova radionica stripa.

The Collision
The Collision

Filmski program činiće projekcije Slobodne zone i DORF festivala, a muzički program upotpuniće jam session kruševačkih muzičara, veče slem poezije Tabletarijum u izvođenju Bokerinija, kao i koncert benda Collision.

Održavanju ovog festivala, u Đačkom klubu u Gimnaziji i dvorištu KPZ, u velikoj meri su doprineli Fond za otvoreno društvo i Asocijacija nezavisne kulturne scene. Više informacija: Ajdefest.com i Facebook/Ajde-Fest. (DuB)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.