Naslovna » Izlasci » Festivali » Baskerfest od 25. do 28. avgusta

Baskerfest od 25. do 28. avgusta

Međunarodni Festival uličnih zabavljača, Baskerfest, biće održan na od 25. do 28. avgusta na centralnim gradskim ulicama i u „Ušće“ SC.

Ovogodišnje, drugo izdanje festivala, otvoriće Le Baccanti, predstavom na Trgu Republike. Italijanske umetnice specijalizovale su se za trapez, hula-hop i akrobatske veštine.

Baskeri su, inače, osobe koje zabavljaju ljude na javnim mestima, a među njima su pantomimičari, žongleri, akrobate, klovnovi, komičari, mađioničari, muzičari… Udruženje građana Monocikl, kao organizator, predstaviće baskere iz celog sveta. Među gostima su klovnovi Menzo Menjunjes i Nani Kogomo iz Argentine, Terencio i Baraba iz Italije, Joe Mama iz SAD, zatim hula-hop majstorica Amelija iz Australije, iluzionista iz Slovenije Sam Sebastian, Mr. Kowalski i Profesor Kugolini iz Hrvatske, pantomimičari iz Makedonije Statue akt Bickl i miljenik publike prošlogodišnjeg festivala – španski zabavljač Kiki.

Od srpskih baskera nastupiće karavanski bend sHpiritus mOvens, koji pored autorskih izvode obrade francuskih pesama, i Pele – najpoznatiji lutkar na Balkanu.

Ovo je besplatan festival za celu porodicu. Ne postoje ulaznice, jedino za šta bi trebalo izdvojiti novac je napojnica za izvođače. Uskoro kompletan program. (DuB)