Naslovna » Izlasci » Festivali » Baskerfest od 25. do 28. avgusta

Baskerfest od 25. do 28. avgusta

Međunarodni Festival uličnih zabavljača, Baskerfest, biće održan na od 25. do 28. avgusta na centralnim gradskim ulicama i u „Ušće“ SC.

Ovogodišnje, drugo izdanje festivala, otvoriće Le Baccanti, predstavom na Trgu Republike. Italijanske umetnice specijalizovale su se za trapez, hula-hop i akrobatske veštine.

Baskeri su, inače, osobe koje zabavljaju ljude na javnim mestima, a među njima su pantomimičari, žongleri, akrobate, klovnovi, komičari, mađioničari, muzičari… Udruženje građana Monocikl, kao organizator, predstaviće baskere iz celog sveta. Među gostima su klovnovi Menzo Menjunjes i Nani Kogomo iz Argentine, Terencio i Baraba iz Italije, Joe Mama iz SAD, zatim hula-hop majstorica Amelija iz Australije, iluzionista iz Slovenije Sam Sebastian, Mr. Kowalski i Profesor Kugolini iz Hrvatske, pantomimičari iz Makedonije Statue akt Bickl i miljenik publike prošlogodišnjeg festivala – španski zabavljač Kiki.

Od srpskih baskera nastupiće karavanski bend sHpiritus mOvens, koji pored autorskih izvode obrade francuskih pesama, i Pele – najpoznatiji lutkar na Balkanu.

Ovo je besplatan festival za celu porodicu. Ne postoje ulaznice, jedino za šta bi trebalo izdvojiti novac je napojnica za izvođače. Uskoro kompletan program. (DuB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.