Naslovna » Arhive po tagovima: ulični zabavljači

Arhive po tagovima: ulični zabavljači

Ulični zabavljači na javnom času

Na Savskom pristaništu kod Beton hale javni čas održali su ulični zabavljači – muzičari, artisti i slikari, koji su konkurisali za lokacije na gradskim ulicama i trgovima.

Pročitaj više »

Novi ulični artisti na javnom času pokazaće umeće

Pored više od devedeset uličnih zabavljača, umetnika i artista koji su dobili zvanične dozvole grada Beograda, još pedesetak njih podnelo je molbu Sekretarijatu za kulturu da prezentuju svoju umetnost na gradskim ulicama i trgovima. Njih čeka novi javni čas 31. avgusta od 12.00 na prostoru kod Beton hale.

Pročitaj više »

Ulični zabavljači postaju deo kulturne ponude Beograda

Ulična pesma, igra, artistički nastupi i slikanje od iduće nedelje zvanično postaju deo kulturne ponude Beograda – zabavljači i umetnici koji su na javnoj audiciji tokom Dana Beograda pozitivno ocenjeni od ponedeljka će dobijati dozvole za nastupe, koje će važiti 90 dana.

Pročitaj više »

Javni čas uličnih zabavljača na Kalemegdanu

Tokom aprila biće održan veliki javni čas uličnih zabavljača na Kalemegdanu, na kom će se predstaviti više od 100 prijavljenih umetnika. Njihove nastupe ocenjivaće stručni žiri, a samo najbolji dobiće pravo da nastupaju u Knez Mihailovoj ulici.

Pročitaj više »

Uskoro pravilnik o izvođenju uličnih programa

Lokacije na kojima će ulični zabavljači i ulični artisti moći da izvode svoje programe biće određene do kraja iduće nedelje, odlučeno je na prvom sastanku Gradske komisije za razmatranje zahteva izvođača kulturnog i artističkog programa.

Pročitaj više »

Baskerfest od 25. do 28. avgusta

Međunarodni Festival uličnih zabavljača, Baskerfest, biće održan na od 25. do 28. avgusta na centralnim gradskim ulicama i u „Ušće“ SC. Ovogodišnje, drugo izdanje festivala, otvoriće Le Baccanti, predstavom na Trgu Republike. Italijanske umetnice specijalizovale su se za trapez, hula-hop i akrobatske veštine. Baskeri su, inače, osobe koje zabavljaju ljude na javnim mestima, a među njima su pantomimičari, žongleri, akrobate, …

Pročitaj više »