Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Godišnjica smrti Duška Radovića

Godišnjica smrti Duška Radovića

Danas se obeležava 27 godina od smrti Duška Radovića, pesnika, pisca, novinara, aforističara i i TV urednika, a tim povodom, položeno je cveće na njegovu bistu ispred zgrade Beograđanke.

Najširoj publici Duško Radović je poznat po aforizmima kojima je budio Beograđane na talasima Radija „Studio B“, koji su kasnije objavljeni u tri knjige „Beograde dobro jutro“.

Bio je glavni urednik „Pionirskih novina“, urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista „Poletarac“, novinar „Borbe“, a od 1975. godine bio je urednik Studija B. Neke od njegovih pesama postale su hitovi za decu u izvođenju Dečjeg hora „Kolibri“.

Ime Duška Radovića u Beogradu nosi ulica na Zvezdari i Malo pozorište koje je 1984. godine svom ranijem nazivu dodalo ime slavnog pisca, a od 1986. godine je počela sa radom i Večernja scena Radović, profilisana u Scenu za mladu publiku.

Duško Radović rođen je 29. novembra 1922. godine u Nišu, a umro je 16. avgusta 1984. godine, u Beogradu. (Studio B)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.