Naslovna » Izlasci » Izložbe » Dani evropske Baštine u Narodnom muzeju

Dani evropske Baštine u Narodnom muzeju

Narodni muzej Beograda učestvovaće u realizaciji manifestacije Dani evropske baštine, organizujući, uz redovne programe, edukativne sadržaje koji upotpunjuju znanja i pružaju uvid u muzejsku delatnost.

Galerija fresaka će 8. septembra od 18.00 biti domaćin predavanja „Fragmenti fresaka. Problem sklapanja ulomljene slike“, koje će održati mr Bojan Popović. U Atrijumu Narodnog muzeja, 10. septembra od 18.00, Vera Krstić održaće predavanje „Veličanstveni bronzani krater – dar s juga“.za džabe

Pored ovih događaja, posetioci Narodnog muzeja imaće prilike da uživaju u stalnoj postavci Muzeja Vuka i Dositeja. koja je upotpunjena touchscreen informativnim pultom. Jedna od najlepših izložbi o srednjovekovnoj umetnosti „Studenica – osam vekova slikarstva“ postavljena je u Galeriji fresaka, koja je pristupačna i osobama sa invaliditetom. U Atrijumu Narodnog muzeja otvorena je izložba „Italija i restauracija veličanstvenog kratera. Blago kneževskih grobnica Narodnog muzeja“, koja upotpunjena pomenutim predavanjem pruža neverovatan uvid u praistorijsko nasleđe ali i ilustruje tehnike brige o istom.

Za sve posetioce Narodnog muzeja ulaz će biti besplatan od 6. do 13. septembra. (DuB)

loading...

2 komentari

  1. Konačno sam dočekala moju omiljenu manifestaciju :)))))))!

  2. Lepo od Vas sto ste nam dozvolili the upoznamo nas gred besplatno HVALA BEOGRADE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.