Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba u okviru Konferencije ICOM

Izložba u okviru Konferencije ICOM

Od 26. septembra (19.30) do 1. oktobra u Galeriji O3one (Andrićev venac 12) biće otvorena izložba „(Ne)dokučivo poreklo inspiracije savremenog modnog delovanja“ u okviru Konferencije ICOM – Komitet za kostim.

Bilo da modu posmatramo kao opšti fenomen ili kreativno delovanje talentovanog pojedinca, u oba slučaja možemo diskutovati o spoljašnjim
uticajima na subjektovo lično. Veoma je važno utvrditi poreklo običaja u odevanju, jer je to zanimljiv i bitan pokazatelj kulturne razmene i asimilacija, deskripcija vremenskog i prostornog kretanja jednog naroda ili stvaraoca kroz sopstvenu ili evoluciju šireg okruženja.

Zbog toga će u okviru ove izložbe, koja se u biti bavi idejom razmene i uticaja koji su delovali i deluju na oblikovanje mode i modne scene Srbije, biti prikazani i delovi raznovrsnih projekata koji upućju na ovu temu. Kroz fotografije, projekcije i eksponate biće prezentovani fragmenti projekata Dejane Vučićević, tima Beo Design Collective, a biće prikazani i pojedinačni modeli različitih samostalnih savremenih autora sa Beogradskog Fashion Week-a koje će prikazati nesumnjivu vezu prošlosti koja učestvuje u izgradnji savremene modne scene.

Autori izložbe su mr Ksenija Marković, modni dizajner, i Nenad Radujević, direktor beogradske Nedelje mode. (DuB)