Naslovna » BG servis » Otvoren fitnes-park u Požeškoj ulici

Otvoren fitnes-park u Požeškoj ulici

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je otvaranju fitnes-teretane na otvorenom u parku u Požeškoj ulici, preko puta Osnovne škole „Josif Pančić“. To je prvi od 18 fitnes-parkova koje će gradska vlada postaviti u naredna dva meseca, u okviru akcije „Beograd diše punim plućima“.

– Do 15. oktobra otvorićemo još 17 ovakvih parkova i tada će ih biti 23, jer su pet parkova već postavile opštine. Kada završimo ovaj posao više neće biti beogradske opštine koja neće imati barem jedan fitnes-park – najavio je Šapić.

On je podsetio da je akcija „Beograd diše punim plućima“ pokrenuta zbog velike zainteresovanosti građana za vežbanje u parkovima koji su prvi postavljeni. U njima su u svako doba dana vežbali građani svih uzrasta, pa će grad, kako zainteresovanost Beograđana bude rasla, postavljati još fitnes-parkova.

– U želji da celu akciju što više približimo građanima, sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja dogovorili smo se da njihovi studenti u svim fitnes parkovima drže javne časove. Tako će građani i sa stručne strane biti upoznati sa režimom treninga, moći će da nauče kako se pravilno trenira, a na taj način će izbeći i moguće povrede. U parkovima će biti postavljene oglasne table na kojima će biti naznačeno u kojim terminima će časovi biti održavani – rekao je Šapić.

On je najavio i da će u parku u Požeškoj ulici iduće nedelje početi postavljanje najmodernijeg igrališta za najmlađe, kakvo postoji na Tašmajdanu. Ovakva igrališta biće postavljena na 25 lokacija, što će doprineti kvalitetnijem sportsko-društvenom životu u beogradskim parkovima.

– Takođe ćemo nastojati da na ovim mestima organizujemo i hepeninge i druženja. Apelujem na građane da zajedno čuvamo ove parkove, kako bi opstalo nešto na šta možemo da budemo ponosni i gde ćemo svi moći da provodimo slobodno vreme – istakao je Šapić.

Direktor JKP „Zelenilo – Beograd“ Radovan Draškić najavio je da će igrališta za najmlađe biti prostorno vezano za fitnes-parkove gde god to bude moguće, tako da ovi sadržaji budu što dostupniji roditeljima koji dovode decu.

– Ispod sprava za vežbanje postavićemo podlogu od specijalne mlevene kore isečenog drveća, koja se odlično pokazala na Adi Ciganliji, kako tu ne bi bilo blata. Ispod dečjih igrališta biće postavljena guma – rekao je Draškić.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Dušan Mitić najavio je da će studenti na svakom vežbalištu biti tri puta nedeljno, dok god vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Na ovaj način će dobiti korisnu praksu, a građanima će pružanjem stručnih saveta pomoći da usvajaju zdrave životne navike. (Beoinfo)