Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Mi deca sa stanice Zoo“ na novoj pozorišnoj sceni

„Mi deca sa stanice Zoo“ na novoj pozorišnoj sceni

Povodom otvaranja nove pozorišne sezone 2011/2012 u organizaciji Studio Centra i Kluba Art 011, u nedelju 9. oktobra od 20.00, u bioskopu „Šumadija“ na Banovom brdu (Turgenjevljeva 5), biće odigrana pozorišna predstava Studio Centra „Mi deca sa stanice Zoo“, po istoimenom romanu Kristijane F.

Posle predstave u klubu Art 011 biće organizovana zabava uz živu muziku benda Duo “Rose“. Cena ulaznice je 350 dinara, a uračunato je i jedno piće posle predstave u klubu Art 011.

Deca, tinejdžeri i studenti sa Čukarice, ali i drugih beogradskih opština, konačno će dobiti svoje pozorište u bioskopu „Šumadija“ na Banovom brdu. Ideja je da se od ove sezone na Banovom brdu oformi pozorišna scena za decu i tinejdžere, kao i da se uz pozorišne predstave uspostavi raznolik kulturno-umetnički sadržaj, koji će biti namenjen isključivo najmlađoj populaciji, tinejdžerima i studentima.

Pored repertoara na velikoj sceni i klub Art 011, koji se nalazi u foajeu velike scene, imaće kvalitetan kulturni sadržaj. Tokom ove jeseni i zime posetioci će moći da uživaju u stand-up komedijama, klupskim svirkama, kabareima i koncertima klasične muzike. Vremenom će sadržaj biti obogaćen i nastupima mladih bendova, kao i takmičenjima za decu i mlade iz svih oblasti umetnosti. Od oktobra će se na repertoaru naći i predstave za decu. Dečje predstave igraće se vikendom u terminu od 16.30.

„Mi deca sa stanice Zoo“ je komad nastao po romanu Kristijane F. To je priča o devojčici koja je sa četrnaest godina postala težak zavisnik od heroina, ali i priča o mladim ljudima koji nemaju uslove za normalno odrastanje, već su prepušteni ulici. Ovo je predstava za tinejdžere i roditelje koji su bitan faktor u sprečavanju širenje jedne od najokrutnijih bolesti savremenog društva. Uloge tumače polaznici Master grupe Pozorišnog studija Studio Centra, a dramatizaciju romana i režiju uradio je Nenad Radović. (dub)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.