Naslovna » BG servis » Odluka Evropske komisije dobra vest za Beograd
Beograd u EU
Beograd u EU

Odluka Evropske komisije dobra vest za Beograd

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda pozdravlja odluku Evropske komisije da da pozitivno mišljenje o kandidaturi Srbije za članstvo u EU i ističe da je to odlična vest za sve građane Beograda i Srbije, kao i potvrda rada ne samo državnih institucija već i organizacije civilnog društva koje su prethodnih godina radile naporno na evropskoj agendi.

– Donošenjem preporuke o kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, Evropska komisija odala je priznanje i naporima organizacija civilnog društva u Beogradu i Srbiji koje su ključni faktor u procesima evropskih integracija i odigrale su veliku ulogu u demokratskim promenama koje su se dešavale u prethodnoj deceniji u Srbiji. Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima godinama podržava inicijative civilnog sektora koje predstavljaju podsticaj procesu pristupanja EU – rekao je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda.

Po njegovim rečima, grad Beograd se uveliko sprema za trenutak kada će Srbija postati kandidat za članstvo, prvenstveno preko programa jačanja kapaciteta zaposlenih za primenu politika i standarda EU na lokalnom nivou, kao i programa edukacija, koji imaju za cilj efikasno korišćenje sredstava EU koja će postati dostupna lokalnim samoupravama putem IPA programa. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.