Naslovna » Izlasci » Festivali » Satira fest 2011

Satira fest 2011

Deveti međunarodni Satira fest biće održan u četvrtak, 6. oktobra, od 19.00 u Velikoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42).

– Ovogodišnji Satira fest počeće polaganjem cveća delegacije Beogradskog aforističarskog kruga na spomen-bistu najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića na Kalemegdanu u četvrtak, 6. oktobra, u 17.45. Satira fest 2011. posvećen je osamdesetoj godišnjici rođenja Vladimira Bulatovića Viba i odvija se pod sloganom „Vi(b) i mi“ – rekao je Aleksandar Baljak, predsednik Upravnog odbora Beogradskog aforističarskog kruga.

Na festu učestvuje 35 satiričara iz Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Rumunije i Makedonije. Umetnički savet Satira festa učesnike je odabrao na konkursu na kojem je učestvovalo više od stotinu autora iz celog regiona. Nagradu za najbolju priču, po odluci žirija, dobio je Raša Papeš iz Kragujevca, a autor najbolje pesme je Rastko Zakić iz Beograda. Nagrada „Vuk Gligorijević“ za najbolji aforizam ovogodišnjeg Satira festa biće dodeljena na kraju večeri.

Ulazak na smotru satiričara iz šest zemalja regiona je besplatan, a satiričari pozivaju publiku uz slogan „Dođite da nam se smejete“. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.