Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: stari grad

Arhiva tagova: stari grad

Ulica otvorenog srca 2018.

Tradicionalno, 1. januara, biće organizovana manifestacija Ulica otvorenog srca koja je i ove godine posvećena projektu „Doktori klovnovi“.

Pročitaj više »

Novi izgled kioska i tezgi u Beogradu

Novi izgled kioska u Beogradu

Gradonačelnik je doneo dva nova pravilnika o tipu, veličini, izgledu i drugim karakteristikama kioska i tezgi na području opština Vračar, Savski venac i Stari grad.

Pročitaj više »

Synchro Open – Stari grad 2015, 28. i 29. novembra

Synchro Open

Međunarodni turnir Synchro Open – Stari grad 2015 biće održan 28. i 29. novembra na bazenu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Pročitaj više »

Jevremova – ulica susreta u nedelju, 5. aprila

Jevremova - ulica susreta

Tradicionalnom manifestacijom Jevremova – ulica susreta Stari grad će u nedelju, 5. aprila, obeležiti Cveti i Dan opštine.

Pročitaj više »

Ovogodišnji Satira fest posvećen Branislavu Nušiću

Satira fest 2014

Međunarodni festival humora i satire Satira fest 2014, dvanaesti po redu, biće održan 16. oktobra od 19.00 u velikoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42).

Pročitaj više »

Hotel Aleksandar Palas

Hotel Aleksandar Palas

U zdanju raskošne arhitekture beogradskog XIX veka smešten je Hotel Aleksandar Palas.

Pročitaj više »

Odigrana istorijska kriket utakmica Terijera i CC Minhen

Kriket - KK Stari grad i CC Minhen

Kriket klub Stari grad odigrao je prijateljsku utakmicu u formatu 40 overa sa nemačkim CC Minhen, u Lisičjem jarku koja je završena rezultatom 120:230 all out.

Pročitaj više »

Projekat za mlade „Korak ka poslu“

Korak ka poslu

Kancelarija za mlade opštine Stari grad i Udruženje „Krug dvojke“, pod pokroviteljstvom Ambasade SAD, organizuju projekat za mlade pod nazivom „Korak ka poslu“.

Pročitaj više »

Jevremova – ulica susreta, 13. aprila

Jevremova - ulica susreta

Stari grad će u nedelju, 13. aprila, obeležiti slavu Cveti i Dan opštine tradicionalnom manifestacijom Jevremova – ulica susreta, šestu godinu zaredom.

Pročitaj više »

Stari grad: Besplatna priprema za upis na fakultete i malu maturu

Kancelarija za mlade Starog grada i Udruženje „Krug dvojke“ organizovaće besplatnu pripremu za upis na fakultete u malu maturu, u okviru projekta „Ulažem u budućnost“.

Pročitaj više »

Uređen parking prostor na Starom gradu

Parking - Dorćol

Prostor između zgrada u Ulici Tadeuša Košćuška 82 i 92 (plato pored železničke pruge), ponovo je na raspolaganju sugrađanima kao neophodan parking prostor u ovom delu opštine.

Pročitaj više »

„Jevremova – ulica susreta“, 28. aprila

Jevremova - ulica susreta (foto: Nemanja Zdravković)

Tradicionalna manifestacija „Jevremova – ulica susreta“, koja se već petu godinu zaredom održava na opštini Stari grad, biće održana u nedelju, 28. aprila od 12.00.

Pročitaj više »

Otvaranje UK „Parobrod“, 18. aprila

UK "Parobrod" (pre renoviranja)

U četvrtak, 18. aprila od 19.00, biće svečano otvoren renovirani prostor UK „Parobrod“.

Pročitaj više »

Nagrade za najlepše izloge na Starom gradu

Stari grad - najlepši izlog 2012: Sole

Savet za zaštitu životne sredine opštine Stari grad dodelio je nagrade za najlepše izloge na teritoriji te opštine za prethodnu godinu.

Pročitaj više »

Stari grad dobio „Ulicu otvorene knjige“

Ulica otvorene knjige

„Ulica otvorene knjige“, kod Rektorata Beogradskog univerziteta i Filološkog fakulteta, zvanično je počela sa radom u petak, 19. oktobra. Otvaranje je obeleženo svečanim uručivanjem ključeva prodavcima knjiga od strane predsednika opštine Stari grad. Ovom akcijom, opština Stari grad omogućila je prodavcima besplatne, nove tezge koje se nalaze u Ulici 1300 kaplara, i što je posebno važno, mnogo bolje uslove za …

Pročitaj više »

Otvoren bioskop za decu u beogradskom DZ „Stari grad“

Najmlađi posetioci Doma zdravlja „Stari grad“ u Beogradu od danas će imati drugačije iskustvo odlaska kod lekara, jer je čekaonica ispred ordinacija na dečjem odeljenju pretvorena u mini bioskop. Velike televizore, šarene stoličice, popularne crtane filmove i edukativni video-materijal osmislila je i donirala farmaceutska kompanija „Salveo Srbija“, koja će isti projekat narednih dana realizovati i u Domu zdravlja „Žarkovo“, u …

Pročitaj više »

Zelena oaza na Kopitarevoj gradini

Sugrađani na Starom gradu dobili su još jedan oplemenjeni zeleni prostor, kutak za odmor i igru dece u srcu grada. Uz program „Zajedno za vašu zgradu“, u okviru kojeg su u protekle dve godine uređene 592 zgrade, završena je i rekonstrukcija zelenih površina na skveru Kopitareva gradina. Krajem aprila prošle godine, zahvaljujući gradu Beogradu, opštini Stari grad i „Agrobanci“, nekadašnji …

Pročitaj više »

Jevremova – ulica susreta 2012

Tradicionalna manifestacija „Jevremova – ulica susreta“ biće održana u nedelju, 8. aprila, od 12.00 do 15.00. Zvanično otvaranje biće na uglu ulica Rige od Fere i Jevremove. Raznovrsni program manifestacije „Jevremova – ulica susreta“, u kojem učestvuju građani, institucije, ustanove, vrtići, škole, kulturno-umetnička društva, udruženja, klubovi i verske zajednice iz centralnog dela našeg grada, kao i posećenost, učinili su da …

Pročitaj više »

Besplatna projekcija filma o Radivoju Koraću u Starom gradu

Besplatna projekcija igrano-dokumentarog filma „Žućko, priča o Radivoju Koraću“ biće održana 14. marta od 18.00 u svečanoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42).

Pročitaj više »

Satira fest 2011

Deveti međunarodni Satira fest biće održan u četvrtak, 6. oktobra, od 19.00 u Velikoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42). – Ovogodišnji Satira fest počeće polaganjem cveća delegacije Beogradskog aforističarskog kruga na spomen-bistu najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića na Kalemegdanu u četvrtak, 6. oktobra, u 17.45. Satira fest 2011. posvećen je osamdesetoj godišnjici rođenja Vladimira Bulatovića Viba i odvija se …

Pročitaj više »