Naslovna » Izlasci » Film » Slobodni i odgovorni

Slobodni i odgovorni

Premijera igrano-dokumentarnog filma „Slobodni i odgovorni“ biće održana 11. oktobra od 19.00, u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD, Paviljon Veljković; Birčaninova 21).

Na dinamičan način prikazani su savremeni ekonomski i politički problemi sa kojima se suočava naše društvo. Želja autora je da se podstakne rasprava o praktičnim pitanjima iz drugačijeg ugla – od zapostavljenih pitanja kako država upravlja našim novcem, preko svakodnevnih pitanja o investicijama, javnim preduzećima i korupciji, sve do pitanja solidarnosti, bezbednosti i zrelosti našeg civilnog društva. Uz to, cilj da se prepoznaju određena ograničenja individualne slobode i načini na koje pojedinci doživljavaju svoju odgovornost.

Među učesnicima filma su Miroslav Prokopijević (Centar za slobodno tržište), Marko Paunović (Centar za liberalno demokratske studije), Lazar Pavlović (Gejstrejt alijansa), Miljenko Dereta (Građanske inicijative), Filip Ejdus (Fakultet političkih nauka) i drugi.

Tokom ove poluzatvorene premijere, nakon projekcije, održaće se razgovor o filmu na kome će moći da učestvuju svi gosti, učesnici filma kao i autorka filma Romana Vujasinović. Film je realizovao Libertarijanski klub Libek uz saradnju sa Litvanskim institutom za slobodno tržište i Fondacijom Fridrih Nauman. (dub)