Naslovna » Izlasci » Izložbe » Životinjsko carstvo

Životinjsko carstvo

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja (Mali Kalemegdan 5) od 15. oktobra (17.00) do marta 2012. biće otvorena izložba grupe autora „Životinjsko carstvo“.

Kako je najmanja evropska ptica pobedila na takmičenju i postala kralj ptica, gde živi blindirani sisar, kojim putem je riba veslonos iz Misisipija dospela u Dunav, ko je crno-beli lepotan i gde živi, zašto slepi miševi žive na tavanima kuća, a ponekad ulete i u naše domove, zašto izgled ponekad vara, a ponekad i ne – samo su neka od mnogobrojnih raznovrsnih pitanja za koje odgovori mogu da se pronađu na ovoj postavci.

Zainteresovani će moći da vide pticu koja ima najveći kljun, ajkulu koja ne liči na ajkulu, guštera zastrašujućeg izgleda koji je vegetarijanac, kao i još mnogo drugih interesantnih, značajnih ili retkih primeraka riba, gmizavaca, ptica i sisara sa svih kontinenata, a koji su deo ogromnog i raznovrsnog životinjskog carstva.

Autori su Dubravka Mićković, Ana Paunović, Milan Paunović, Marko Raković, Daliborka Stanković. (dub)

2 komentari

  1. PROVODITI VREME SA ZIVOTINJAMA U MEDJUSOBNOJ KOMUNIKACIJI&UZAJAMNOJ LJUBAVI JE HUMANIJE, PLEMENITIJE&SVRSISHODNIJE, NAROCITO U INOVANTNOJ METODI TELESNE PSIHOTERAPEUTIKE STRESNE&KRIZNO GLOBALNE DANASNJICE KADA JE LJUDIMA SUZEN PROSTOR&VIDICI ZA OPSTANAK ZBOG BESUMOCNE&BESKRUPULOZNE BITKE NELJUDI KA DESTRUKCIJI&SVEKOLIKOM OTUDJENJU!
    UKRATKO:ZIVOTINJE SU OAZA MIRA KAO I PRIRODNO OKRUZENJE KOJE SE SVE VISE GEOGRAFSKI, DEMOGRAFSKI, ETNICKI&ETICKI SUZAVA I BEZI PRED VESTACKOM AZDAJOM FENOMENA PARADOXA NAPRETKA NAUKE&TEHNOLOGIJE&OTUDJENJA&NECOVECNOSTI GRABEZA S`2.GE STRANE GALOPIRAJUCIH KANCEROGENIH DRUSVENO SOCIJALNIH META-STAZA!
    ZVEZDANE STAZE SU DALEKO JER SE NA OVAJ POGRESAN NACIN SVE VISE KAO COVECANSVO UDALJAVAMO OSNOVNOM CILJU-PRIBLIZITI SE BOGU ODNOSNO UNIVERZUMU&BITI U HARMONIJI MIRA&SPOKOJSTVA! TO JE HIJERARHIJA HOMEOSTAZE HARMONICNOSTI BICA U BIVSTVOVANJU, A NE TVOVANJU PRIVIDA&IMAGINACIJE EFEMERNOSTI!

  2. naravno da jesu … ja imam 2 psa.. i takvo uzhivanje sa njima..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.