Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 49. Sajam nameštaja

49. Sajam nameštaja

Od 14. (11.00) do 20. novembra na Beogradskom sajmu (Bulevar vojvode Mišića 14) biće održan 49. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) i 49. Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju (UFI).

Sajam će za posetioce biti otvoren od 10.00 do 20.00, osim poslednjeg dana kada se Sajam zatvara u 18.00. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200, dok je parking 100 dinara na sat. Cene ulaznica za široku publiku se nisu menjale i iste su kao i pre dve godine.

U halama 1, 2, 3, 3a, 1a i 4 biće predstavljena kompletna industrija nameštaja od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. Biće izložene sve vrste nameštaja – od komadnog do garniturnog nameštaja. Značajno mesto zauzima i nameštaj za opremanje kancelarijskih prostora, opremanje svih vrsta javnih objekata kao i elementi enterijera.

Pod sloganom „Vidim ti nameštaj“ izlagački program je takav da će predstaviti najnovije trendove u oblasti proizvodnje, dizajna i marketinga. Poseban akcenat stavljen je na domaći nameštaj, koji promoviše ovogodišnju ponudu, ali i planove za naredni period, uključujući kooperaciju sa ino partnerima, čime se omogućava poređenje sa konkurencijom i daje realna slika o tome kakve su naše pozicije na ino tržištu.

Poseban segment Sajma nameštaja je i izlaganje mašina, alata i opreme za drvnu industriju sa posebnim naglaskom na izlaganje repromaterijala što zajedno čini jednu posebnu celinu i jednu vrstu specijalizovane izložbe u okviru Sajma nameštaja.

Biće dodeljena nagrada „Zlatni ključ“ u devet robnih grupa, kao i diplome. Očekuje se oko 500 izlagača iz dvadesetak zemalja.

Na nacionalnim izložbama u hali 4, osim već tradicionalnih nacionalnih izložbi Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske, prvi put će se predstaviti i nacionalne izložbe Rumunije i Bugarske. Posebno se ističe prisustvo velikog broja izlagača iz Turske, koji nastupaju sa širokom i kvalitetnom ponudom.

Ukupnoj slici o manifestaciji doprineće i Izložba dizajna, u hali 2 – nivo C, u organizaciji udruženja, fakulteta i stručnih škola koje se bave edukacijom dizajnera, napravljena u cilju povezivanja mladih talenata, projektanata i dizajnera sa proizvođačima i privredom. Izložba će prikazati potencijal mladih talenata i predstavljaće uvod u veću izložbu, koja će biti organizovana povodom jubileja, 50-og Međunarodnog sajma nameštaja, sledeće godine. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

Jedan komentar

  1. mmm… italijanski nameshtaj 🙂 odlichno 😀