Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski festival novih komunikacija – B-link 2011
B-link 2011
B-link 2011

Beogradski festival novih komunikacija – B-link 2011

Šesti B-link festival, posvećen fenomenu novih komunikacija i tehnologija i svemu onome što one donose ili odnose, biće održan od 14. do 20. novembra, na nekoliko lokacija.

Beogradska publika imaće priliku da ovu savremenu manifestaciju koja se komunikacijom bavi upravo kroz komunikaciju, prati na četiri različite lokacije – u galeriji O3one odakle je i ponikao, Ustanovi kulture „Parobrod“, Kulturnom centru „Grad“ i Domu omladine Beograda. Ulaz će biti besplatan.

Poslednjih šest godina, Blink festival karakteriše komunikacija koja se odvija i otkriva u oba pravca,
a organizatori su najavili da će ove godine sve (B)linkovati više nego ikad, i neposrednim i zabavnim pristupom festival posvetiti novim komunikacijama i tehnologijama kroz društveni aspekt.

Odlikovaće ga interesantne postavke izložbenog karaktera kao što je istorija Intel procesora na kojoj
će biti izloženi razni modeli čipova u poslednjih četrdeset godina koliko postoji Intel i druge. Takođe,
posetioci će moći aktivno da učestvuju u vrlo atraktivnim tribinama od kojih su samo neke Steve Jobs (iGod of the iRevolution), PayPal u Srbiji, Kako živeti od open source softvera, Blogovi – prošlost ili budućnost, Sociološki fenomeni novih komunikacija i mnoge druge.

Poseban akcenat biće na vebu, advertajzingu, dizajnu, ekperimentalnoj umetnosti i sličnim formama komunikacije, uz blago istaknut edukativni karakter kako bi se integrisale sve pomenute forme komunikacije u smislenu celinu. Svi prisutni koji žele, moći će da učestvuju u brojnim temama, pružajući pogled na ukupnu sliku iz više uglova. B-link festival okuplja sve one koji imaju šta da kažu, ali i one koji umeju da odgovore, i do sada je imao čast da ugosti najrazličitije predavače, od rukovodioca uspešnih kompanija preko pokretača raznih pionirskih projekata do grafiti umetnika.

Program festivala B-link vidite OVDE! (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

3 komentari

  1. dada.. telefoni 🙂 androidi I iphone… osvajaju svet 😀