Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Rambo Amadeus & Mutant Dance Sextet – U Domu sindikata

Rambo Amadeus & Mutant Dance Sextet – U Domu sindikata

Novi album objavljuje izvođač, tesktopisac, kompozitor, multimedijalni umetnik, ili kratko Svjetski Mega Car (R.A.S.M.C), Rambo Amadeus. „Živi“ album snimljen je u Dvorani Doma sindikata.

Rambo Amadeus već godinama predstavlja instituciju za sebe. Upravo zato svako njegovo novo muzičko delo očekuje se sa nestrpljenjem, pogotovo kada ga prati uigrani tim muzičara Mutant Dance Sexteta. Onaj-ko-je-dao-ime-turbofolku najbolje funkcioniše uživo, okružen ljudima koji su došli da čuju ne samo šta će da odsvira i otpeva, već i šta će reći, jer je vrlo izvesno da će to ući u istoriju.

A povodom (n)ovog izdanja umetnik kaže:
– Ovaj album nastao je iz potrebe da skrenem pažnju na samu svirku, jer sam primjetio, tokom godina, da dobar dio publike djeli mišljenje da se ja samo dobro zezam i da osnov mog programa leži u samim tekstovima i improvizovanim komentarima između pjesama. Bend „Mutant dance quartet“ proširen je duvačkom sekcijom, pa je prekršten u „Mutant dance sextet“, što je sasvim logično. U neobičnoj interakciji školovanih i samoukih muzičara, koja mi, iskreno rečeno tokom proba ponekad zadaje glavobolje, ipak nastaju originalni muzički rezultati.

Zato, bez pretjerane lažne skromnosti mislim da smo trenutno najveća koncertna atrakcija Balkana i da nas samo jezička barijera dijeli od tog da zahuktamo koncertne aktivnosti u svijetu, pa moram reći da intenzivno radim i na tome. Otud na ovom koncertnom CD-u i dva komada na engleskom jeziku, kao neka najava za ono što dolazi u budućnosti. Do sada su svi moji živi albumi doživljavali natprosječan uspjeh, iskreno se nadam da nema razloga da tako ne bude i sa ovim. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.