Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Silicone Soul u hali „Beko“

Silicone Soul u hali „Beko“

U hali „Beko“ (Bulevar vojvode Bojovića 6), 12. novembra od 22.00, nastupiće Silicone Soul.

Popularni škotski DJ tandem, Graeme Reedie i Craig Morrison, gostovaće u prestonici povodom proslave dvadeset godina rada izdavačke kuće „Soma Records“ iz Glazgova. Veliki jubilej svetske elektronske scene obeležen je nedavno i aktuelnim izdanjem „Soma Records: 20 Years“ koji čine tri kompilacijska albuma, od kojih je jedan i studijski miks koji su za ovu priliku uradili upravo Silicone Soul.

Neodvojivi deo dvodecenijske priče ove kultne diskografske kuće je svakako i house klasik sastava Silicon Soul „Right On“. Na prvom disku, jednostavnom nazvanom „Classics“, Silicone Soul se tako nalaze među 11 izvođača, gde su i producentska imena kao što su Daft Punk, Slam, Funk D Void.

Tokom 20 godina, Silicone Soul su objavili četiri studijska, četiri kompilacijska albuma, desetine singlova i remiksa, osnovali svoju izdavačku kuću „Darkroom Dubs“, osvojili prvo mesto britanske top liste, upisali nekoliko najvećih nagrada u plesnoj muzici, a usput i odbili da se pojave u hit emisiji BBC-a „Top of the Pops“!

Momci iz grupe trenutno prikupljaju remikse na konkursu za reizdanje svog velikog hita „Feelin’ Blue“ koji će biti deo kolekcije njihovih remiksovanih singlova, čiji se izlazak očekuje u januaru predstojeće godine. Graeme i Craig ujedno rade na svom petom albumu za „Soma Quality Recordings“ kako je puni naziv legendarne etikete iz Glazgova.

Domaća podrška u Beogradu biće novosadski DJ Fakir (Noise Destruction) i beogradski DJ Bokee (Kinetic Vibe). Ulaznice se trenutno prodaju po ceni od 700 dinara u Bilet centru na Trgu Republike i u prodajnim mrežama Card servisa i Eventima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.