Naslovna » Izlasci » Festivali » V Rakija fest

V Rakija fest

Međunarodni sajam rakije i najjačih ukusa Srbije, pod sloganom „Ljuto i slatko“, biće održan 10. i 11. decembra (11.00-20.00) u BelExpo centru (Španskih boraca 74a).

Organizatori Rakia bar i Udruženje proizvođača prirodnih voćnih rakija „Najjači ukusi Srbije“, pod pokroviteljstvom PKS i sa podrškom TOB-a, žele još jednom da kroz prezentaciju kombinovanja sa hranom, čokoladom i kafom, rakiji kao najpoznatijem srpskom brendu, dodele karakterne osobine koje se nalaze između dve krajnosti – ljuto i slatko.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom i načinom proizvodnje rakije kroz degustaciju voćnih rakija oko 50 proizvođača iz Srbije i inostranstva, kao i da prisustvuju pripremanju koktela sa rakijom, kulinarskoj zabavi koja podrazumeva kombinovanje hrane i rakije i kombinovanje čokolade i rakije, flair bartendingu…

Na ovogodišnjem festivalu poseban akcenat biće stavljen na stručna predavanja koja su namenjena proizvođačima rakije i ostaloj publici kako bi se upoznali sa prednostima proizvodnje na savremenim destilacionim aparatima, načinom zaštite rakije kao robne marke, kao i mogućim pravcima razvoja ovog najpoznatijeg srpskog brenda.

Sastavni deo festivala biće proglašenje „Beogradskog pobednika“ dodela nagrada sa zvaničnog ocenjivanja V Rakija festa, kao i „Veselog beogradskog pobednika“ kog će odabrati veseli žiri na čijem čelu će se naći Miloš Maksimović, najprepoznatljiviji glas Srbije, domaćin Dizanja radija B92.

Cena ulaznice je 350 dinara, dok će studenti Poljoprivrednog fakulteta uz indeks moći da kupe kartu po ceni od 250 dinara. Ulaznice se mogu kupiti neposredno pre ulaska na festival, u Belexpocentru. (danubeogradu.rs)

[box_dark]Predavanja
Značaj zaštite robne marke – žiga – predavač predstavnik Zavoda za intelektualnu svojinu
Savremeni destilacioni aparati – predavač Mr. Muller, Muller GmbH, Nemačka
Značaj ambalaže u plasmanu proizvoda – predavač predstavnik Coba &Associates, Brand Design Agency
Potencijali srpske rakije na stranim tržištima – predavač predstavnik Privredne komore Srbije
Iskustvo nastupa na stranim tržištima – predavač Mr.Passini, Roner SpA Distillerie, Italija
Rakija sa geografskim poreklom – destilerija Zarić, Kosjerić
Slaganje rakije i hrane – predavači kuvar Goran Petronijević i predstavnik Rakia Bara
Slaganje rakije i čokolade – predavači predstavnik preduzeća Adore chocolate i predstavnik Rakia Bara[/box_dark]

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.