Naslovna » Izlasci » Izložbe » 18. Beogradska mini-art scena

18. Beogradska mini-art scena

U Galeriji Singidunum (Knez Mihailova 40) od 14. (19.00) do 30. decembra biće otvorena izložba „18. beogradska mini-art scena“.

Tema koju je zadala autorka izložbe Mirjana Bajić, „Micro natura“, privukla je 186 umetnika svih grana vizuelnih umetnosti i razbudila maštu u stvaranju malih umetnina koje će privući sve ‘sladokusce’. Dobijena je poklon svežina i raznovrsnost, nova imena su došla sa novim shvatanjem, novim pristupom korišćenja i obrade materijala.

Komentarišući pristigle radove istoričarka umetnosti Zorica Đermanov kaže:
– Poigravanje žicom, papirom, svilom, keramičkom glinom, kanapom i plastikom, nastali su eksponati koji dočaravaju svet onih koji žele da on zaživi u galerijskom prostoru, ali ne samo u toku trajanja izložbe, već da se taj umetnički duh preseli u naše domove i da traje… Poseban izazov je bio ispričati likovnu priču na maloj površini grafičkog ili akvarel papira, kao i lanenog platna i stakla. Fotografija je zahvaljujući predanim i u eksperimentu veštim umetnicima dobila nove poklonike i ohrabrujući je sve veći broj izlagača ove „male scene“.Opredeljenje da se nakitom predstave ljubiteljima ove izložbe, potvrđena je suptilna, tanka nit koju poseduju vajari, ne zanemarujući skulptorsku notu u oblikovanju i poznavanju materijala. A onog trenutka kada utihnu svetla i sa zidova i polica ‘siđe’ čudnovati svet minijatura, započinjemo razmišljanje o novoj izložbi a sve u iščekivanju teme koja bi trebala da pokrene izlagače i potvrdi spretnost njihovih ruku kako bi umećem opravdali naše poverenje. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.