Naslovna » BG svaštara » Nova godina 2012 » Beograd – grad otvorenog srca

Beograd – grad otvorenog srca

I 2012. godine, 1. januara, na skoro svim beogradskim opštinama biće organizovane ulične manifestacije pod sloganom „Beograd – grad otvorenog srca“.

Ideja je da se pored tradicionalne manifestacije Ulica otvorenog srca, koja se obeležava već 32 godine u Svetogorskoj ulici i koja ima svoj prepoznatljiv imidž, na beogradskim opštinama organizuju slična dešavanja sa zabavno-kulturnim sadržajima.

Naravno, Ulica otvorenog srca – 1. januara 2012, tačno u podne! Organizatori ove poznate manifestacije, koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji kroz svoje akcije promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada su Skupština grada Beograda, Turistička organizacija Beograda, Pozorište Atelje 212, Opština Stari grad.

Tradicionalno, kao i svake godine umetnici će izaći na ulicu prikazujući svoje veštine, akrobacije, izlažući svoja dela, animirajući prolaznike da zajedno sa njima učestvuju u igri, postanu deo sveopšte iluzije, karnevala i radosti. Od Takovske, pa sve do Makedonske, raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci zabavljaće i uveseljavati sve one koji će radost prvog jutra u novoj godini podeliti sa drugima. (danubeogradu.rs)

2 komentari

  1. Mozda dodjem

  2. Pod tim sloganom u Beogradu se vec dve godine odrzavaju susreti ucesnika Omladinskih radnih akcija sa prostora bivse SFRJ, u organizaciji Udruzenja gradjana "Akcijas" iz Beograda. Susreti su postali tradicionalni i odrzavaju se krajem septembra ili pocetkom novembra meseca, blagovremena obavestenja mozete dobiti na forumu Udruzenja http://akcijas.serbianforum.info/forum