Naslovna » BG servis » Novo dečje igralište u parku na Slaviji

Novo dečje igralište u parku na Slaviji

Novo dečje igralište završeno je u parku na Slaviji, na prostoru od ukupno 360 kvadratnih metara. Igralište se sastoji od osam manjih površina oivičenih sivim betonskim pločama, sa 16 dečjih rekvizita, od kojih su tri za decu sa posebnim potrebama.

Kao zaštita od mogućih padova, ispod svih rekvizita izlivena je specijalna gumena podloga. Oko ovih „mini“ dečjih igrališta postavljeno je pet klupa sa naslonom tipa „stara beogradska“ i po dve đubrijere, a obnovljeni su i oštećeni travnjaci.

– Igralište na Slaviji je završeno i ono je jedno od ukupno 25 modernih savremenih dečjih igrališta koje smo planirali. Našim sugrađanima želimo da obezbedimo što više prostora gde mogu prijatno da provode slobodno vreme, izvode decu, šetaju ljubimce i upravo zbog toga apelujemo na sve Beograđane da čuvaju parkove i zelene površine. Pojedinci koji nanose besmislenu štetu moraju biti svesni da to čine svom gradu, svojim komšijama, a na kraju i samima sebi. Beograd može biti dobro mesto za život samo ako svi o njemu vodimo računa – rekla je Gordana Miljojković, predstavnica za medije JKP „Zelenilo – Beograd“.

Već prvog dana igralište su zauzeli najmlađi, u pratnji starijih, koji nisu krili zadovoljstvo novim prostorom.

– Čim sam čula da je park otvoren odmah sam došla sa sestričinom. Iako živimo na Konjarniku, nije nam daleko da dođemo, tridesetjedinica ide vrlo redovno i brzo smo tu. Ima zanimljivih sprava i baš se lepo provodimo – kaže Aleksandra sa Konjarnika, tetka male Anđele.

– Predivan je parkić, sviđa se i mojoj unuci i meni, vidite koliko je zadovoljna. Stanujemo tu blizu, u Alekse Nenadovića i deluje mi kao poručen za nas. Dopada mi se i ova podloga od gume jer moja unuka Iva ima tek dve godine i ne bih nikako voleo da se povredi – rekao nam je gospodin Daud.

Do sada je završeno 14 dečjih igrališta, a uskoro će biti dovršeno još četiri. Završena su igrališta u blokovima 19a, 22, i 70, Ulici Save Burića u Zemunu, u Pančićevoj 12-14, u Ulici lipa br. 25 – Cerak vinogradi, u Serdar Janka Vukotića 30, na Labudovom brdu, kod Bogoslovije u Mije Kovačevića 9, parku na Belim vodama, Banovom brdu, u Zemunskom parku, Hajd parku, i Zvezdarskoj šumi. U toku je izgradnja igrališta u Zaplanjskoj 70-74, na Vidikovačkom vencu 53, Husinskih rudara 23 i Patrisa Lumumbe 96-98 na Karaburmi. (Beoinfo)