Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Novogodišnji gala koncert u Sava centru

Novogodišnji gala koncert u Sava centru

U Sava centru (Milentija Popovića 9), 29. decembra od 20.00, biće održan Novogodišnji gala koncert na kome će da nastupe Hor, Dečiji hor i Simfonijski orkestar RTS i Hor „Obilić – Krsmanović“. Dirigent je Bojan Suđić.

Kada bi se pravila anketa o najpopularnijim delima medju ljubiteljima klasične muzike sa svih meridijana, prva mesta bi sigurno zauzele „Karmina Burana“, Karla Orfa i „Misa Kriolja“, Ariela Ramireza. Decenijama ova dela pune svetske koncertne dvorane, decenijama ih sa zadovoljstvom uvek iznova slušaju i muzički znalci i najširi slojevi publike svih uzrasta.

U čemu je tajna uspeha? Život koji izbija iz svake otpevane i odsvirane note, život pun snage, duha i radosti što postojimo. Prava svečanost moćnih horova, stotina instrumentalista i brojnih udaraljki koje pulsiraju ritualnim zanosom. Praznik muzike za praznik Nove godine, praznik lepih želja i nadanja koji ujedinjuju čitavu planetu. Nova godina je vreme poklona i zato Muzička produkcija Radio Televije Srbije i Sava centar, ovaj koncert daruju svojoj vernoj publici. (danubeogradu.rs)

loading...

2 komentari

  1. 1500, 1700 I 2000 dinara.