Naslovna » Izlasci » Film » (On the Quest for) Beograd Underground

(On the Quest for) Beograd Underground

U Klubu „Čekaonica“ (KC BIGZ, VII sprat), 28. decembra od 21.00, premijerno će biti prikazan film „(On the Quest for) Beograd Underground“.

Nezavisni dokumentarni film sačinjen od niza intervjua sa alternativnim umetnicima koji posvećeno stvaraju u okviru jedne (pod)kulture, koliko bogate u svojoj raznovrsnosti, toliko ogoljene u uslovima preživljavanja. Brojni umetnici govore o svom viđenju andergraunda kao pokreta, pogleda na svet, društvenog angažovanja i načina života. Specifične društveno-istorijske okolnosti u Srbiji devedesetih su dale povod za intenzivnu umetničku aktivnost, kao odgovor na totalitarni režim, a godine izolacije učinili su njihovo stvaranje veoma autentičnim. Ovaj film je kolekcija ličnih iskustava umetnika koji čine sastvani deo andergraund scene od devedesetih godina do danas.

Posle projekcije, u istoj zgradi, ali u klubu „U Zmajevom gnezdu“ biće organizovan koncert bendova Klopka za pionira, Zastranienie (Art Showcase), Lenhart Tapes i Magma trakt. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.