Naslovna » Izlasci » Izložbe » Tačke susreta

Tačke susreta

U nedelju, 12. decembra od 19.00, biće otvorena izložba Predraga Popare „Tačke susreta“ u Galeriji Dar-mar (Kralja Petra 44).

Na izložbi će biti predstavljena ulja na platnu nastala tokom 2011. godine. Istoričarka umetnosti Vladana Spajić komentarisala je radove:
– Pulsirajući potezi kovitlaju se u čvorišta koja donose katkad i figuralne obrise, a uz to, naslućujemo i kakve slovne segmente reči otrgnutih iz njegovog unutrašnjeg diskursa, koje tražimo na stranicama glosarijuma ljudske svesti. Kao na podlozi od stakla, ostaje trag četke koja daje ekspresiju umetnikovih sentimenata. Osećamo njegove emocije, doživljaj realnosti u svim menama, okupane svetlošću, što je čini još istinitijom. To je svetlost različitih boja, a umetnik uvodi posmatrača dozvoljavajući mu da uplovi u zagonetku slike taman u trenutku kulminacije njegove slikarske akcije. Otkrivaju se poznati motivi, kodovi koje smo već videli u ranijim delima, znaci njegovog unutrašnjeg sveta koje transponuje u atmosferu slika koje pokazuje. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.