Naslovna » BG špijun » The Big Snow Festival 2012

The Big Snow Festival 2012

Najznačajniji evropski zimski muzički festival „The Big Snow“ biće održan na Kopaoniku od 19. do 25. marta 2012.

Festival je pre dve godine pokrenula najveća svetska turistička agencija „Thomas Cook“, dok će se od 2012. organizaciji festivala priključiti i Exit Tim i Udruženje hotelijera Kopaonika, uz podršku MK Mountain Resorts, Skijališta Srbije i Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj vlade Republike Srbije. Ovaj muzički događaj će okupiti velika svetska, regionalna i domaća muzička imena, koja će privući više hiljada gostiju iz cele Evrope. Specijalno za posetioce iz Srbije i regiona organizatori festivala su omogućili izuzetno povoljne aranžmane.

– U prethodne dve godine „The Big Snow“ izrastao je u jedan od najznajčajnijih zimskih evropskih muzičkih festivala. Svojim kapacitetima za zabavu i prelepom prirodom, Kopaonik se nametnuo kao destinacija u kojoj ovaj festival može da nastavi svoj eksplozivan rast i razvoj, ali i da pomogne razvoju zimskog turizma Srbije. „The Big Snow“ festival je koncipiran tako da daje ljubiteljima dobre muzike i zimskih sportova izuzetnu priliku da svoje dve posvećenosti objedine u dobru zabavu, čemu će doprineti i jedinstvena atmosfera Kopaonika, najbolje čuvane zimske tajne Evrope – istakla je Tereza Volš, direktor za omladinski turizam „Thomas Cook“.

Procena je da će zahvaljujući „The Big Snow“ festivalu srpski turizam u naredne tri godine prihodovati više od pet miliona evra, dok je vrednost međunarodne promocije koju će dobiti skijaški turizam Srbije višestruko veća. Imajući u vidu značaj inostranih i domaćih partnera koji učestvuju u organizaciji festivala na Kopaoniku, sigurno je da će ovaj događaj pomoći pozicioniranju Srbije na mapi značajnih evropskih skijaških destinacija, pogotovo na tržištu Zapadne Evrope.

– Svakako je važno naglasiti da će „The Big Snow“ značajno uticati i na dinarski i devizni priliv od turizma, ali i na promociju koju će na evropskom i svetskom nivou dobiti planinski turizam Srbije. Takođe, očekujemo da ovaj događaj omogući mladim ljudima iz Srbije i sveta da ponovo otkriju zašto je Kopaonik jedna od najlepših planina u regionu na koju mogu biti ponosni – istakao je Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, dodajući da je privilegija za našu zemlju, da bude domaćin ovog festivala na Kopaoniku, posebno, kada jedna svetska turistička agencija kao što je „Thomas Cook“ prepozna mogućnost za saradnju sa partnerima iz Srbije, i zbog toga odluči da ovaj festival preseli u našu zemlju.

Na festivalu će nastupiti više od 100 izvođača, predvođeni čuvenim Basement Jaxx, jednim od najznajčajnijih sastava u istoriji elektronske muzike i dvostrukim dobitnicima prestižne nagrade za najbolji svetski muzički nastup. Uz njih će publiku na planini zabavljati DJ Fresh čiji je hit Louder u 2011 osvojio sve evropske top liste, zatim nova zvezda BBC Radio 1 Modestep, Judge Jules, Eddy Tample Morris, Micky Slim i drugi inostrani izvođači, dok će od domaćih snaga festivalu priključuju Disciplin A Kitchme, Rambo Amadeus, Darkwood Dub, Eyesburn, Vrooom, i mnogi drugi… Važno je naglasiti da je ovo samo deo liste muzičara koji će nastupati, i da će ceo line-up biti objavljen na početku zimske sezone, sredinom decembra 2011. godine.

„The Big Snow“ festivalom Srbija se etablira kao najznačajnija festivalska destinacija u Evropi. Pored tri velika letnja festivala, Exit, Guča i Beerfest, naša zemlja se i u zimskoj sezoni pozicionira sa jednim od najvećih planinskih festivala Evrope, objasnio je Dušan Kovačević, osnivač Exita. Poseban značaj ovog festivala je da će, za razliku od drugih međunarodnih festivala koji se organizuju u našoj zemlji i regionu, „The Big Snow“ kao strategiju društvene odgovornosti poseban deo festivala posvetiti domaćim izvođačima sa ciljem da se predstave međunarodnoj publici, medijima i menadžerima, kako bi što veći broj naših muzičara ostvario nastupe u inostranstvu. (danubeogradu.rs)