Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert benda Samostalni referenti

Koncert benda Samostalni referenti

Jedan od najdugovčnijih beogradskih ska-punk bendova Samosatlni referenti, održače koncert u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) 21. januara od 21.00.

Posle skoro šesnaest godina „rada u ilegali“, nekoliko stotina koncerata i bez ijednog službenog nosača zvuka, Referenti su krajem prošle godine konačno završili snimanje prvog studijskog albuma „The GreaTESTIS Hits“ koji besplatno može da se preuzme sa sajta mtv.rs. Album su snimali četiri godine u prostorijama beogradskog studija „Underground“, a na njemu je 19 pesama, među kojima i aktuelna „Život je san“, za koju je urađen i spot.

Od okupljanja 1996. godine, do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava, koje predstavljaju autentičnu plesnu mešavinu ska i punk muzike pojačanu violinom i harmonikom, uvek okupe poštovaoce dobrog „skankovanja“ prepoznatljivog i već etabliranog u svom gradu.

Samostalni Referenti do sada su se već dokazali i pokazali uz domaće grupe NBG, Direktori, Atheist Rap, kao i uz Elvis Jackson iz Slovenije i Bluekilla iz Nemačke – a nastupali su i na festivalima po Srbiji i regionu. Odsvirali su i nekoliko koncerata u Slovačkoj.

Ulaznice po ceni od 300 dinara biće puštene u prodaju 9. januara. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Lepi moji referenti, nek vam je sa srećom svirka i da vam što više publike dodje u šta ne sumnjam. Pozdrav od matorih Lungova.