Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Metallica na Ušću 8. maja

Metallica na Ušću 8. maja

Jedan od najuticajnijih i najvećih svetskih bendova, Metallica, nastupiće 8. maja na Ušću. Predgrupe će biti francuski progresivni metal bend Gojira i američki hevi metal bend Machine Head. Ulaznice su najjeftinije u Evropi i biće u prodaji od petka, 27. januara оd 10.00 po sledećim cenama: parter – 3.300 dinara; fan pit – 4.400 dinara; tribine sedenje – 5.500 dinara.

Ulaznice mogu da se kupe na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim prodajna mesta, Gigstix, „Ušće“ Shopping center, knjižare Delfi i Vulkan. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs, www.gigstix.com. Broj ulaznica biće ograničen na 25.000!

Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd organizovaće jedan najvećih muzičkih događaja ove godine. Metallica se vraća u Srbiju i izvešće ceo „Black album“. „Enter Sandman“, „Sad But True“, „The Unforgiven“, „Wherever I May Roam“, „Nothing Else Matters“ odjekivaće na Ušću kao i pesme sa ostalih albuma. „Black album“ bio je na prvim mestima top lista u više od 25 zemalja i prodat je u više od 25 miliona kopija širom sveta. Objavljen je 1991. bez naslova a naziv „Black album“ krunisala mu je javnost zbog crnih korica.

Kao Led Zeppelin za hard rok i Sex Pistols za pank, tako je i Metallica postala bend koji je odredio izgled i zvuk hevi metala u osamdesetim. Muzika koju su svirali – britanski hevi metal pomešan sa stavom američkog panka – postala je pravac za sebe: treš. Postali su najveći bend na svetu. Kada ih je ugrozio grandž, iznova su sebe osmislili. Kao osnivači treš metala – za njima su došli Slayer, Antrax i Megadeth – ali, Metalika je oduvek bila na čelu i uvek gurala na sledeći nivo. Od osnivanja 1981. godine, bend se razvio od andergraund hevi metal do jednog od najuspešnijih sastava na svetu.

Njihov poslednji album, „Death Magnetic“ našao se na prvim mestima u 32 zemlje, prodat je u 28 miliona primeraka širom sveta i dobio je dve Gremi nagrade. Izdanje sa nastupa uživo (sadrži više od osam sati uživo nastupa i video materijala), koji košta 80 dolara, prodat je u više od million primeraka širom sveta čime je dostigao rekord najprodavanijeg box-seta u istoriji. Metallica je osvojila brojne nagrade i priznanja u svojoj karijeri, objavili su sopstvenu igricu „Guitar Hero Metallica“ i primljeni su u Rokenrol kuću slavnih.

Posle svirki u klubovima i garažama ranih osamdesetih, sada rasprodaju arene i stadione širom sveta i konstantno donese moćno i vizuelno snažno iskustvo. Činjenica je da Metallica stalno privlači pažnju na turnejama što je izuzetno retko u današnjem svetu industrije zabave, skupljajući stalno nove odane fanove. (danubeogradu.rs)

loading...

4 komentari

  1. Žana Daničić

    IDEM, DEFINITVNO!

  2. Metallica moj dobar drugar ^^ lol idem 100%.