Naslovna » Turizam » Nekoliko hiljada turista stiglo u Beograd zbog rukometa

Nekoliko hiljada turista stiglo u Beograd zbog rukometa

Nekoliko hiljada turista već je stiglo u srpsku prestonicu kako bi pratili svoje reprezentacije tokom Evropskog prvenstva u rukometu, izjavio je direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov.

On je podsetio da je reč o grupnoj fazi takmičenja, koja se pored Beograda igra još u tri srpska grada, u Novom Sadu, Vršcu i Nišu.

– Očekuje se da će tokom završnice prvenstva u Beogradskoj areni taj broj biti znatno veći, posebno ako se u drugu fazu kvalifikuju selekcije iz okruženja i zemalja gde je rukomet popularan sport – istakao je Veselinov.

Turistička organizacija Beograda je, po njegovim rečima, vredno radila na promociji naše prestonice pre prvenstva.

– Postavljeni su info-punktovi u svim hotelima gde su odsele istaknute ličnosti i reprezentativci. Takođe, isti punktovi se nalaze na ključnim mestima u gradu, u hali „Pionir“ i Beogradskoj areni, gde se gosti Beograda mogu upoznati sa brojnim programima razgledanja grada za koje, inače, vlada veliko interesovanje – ukazao je direktor TOB-a.

Na info-punktovima angažovano je više od 50 volontera Kancelarije za mlade grada Beograda, istakao je direktor te kancelarije Kosta Andrić.

– Naši volonteri sarađuju sa TOB-om tokom svih značajnijih manifestacija u gradu, poput „Serbia opena“ ili Karnevala brodova. Turisti imaju priliku da od mladih nasmejanih ljudi dobiju korisne informacije, brošure i mape, kako bi im boravak u Beogradu bio što ugodniji – naveo je Andrić.

O Evropskom prvenstvu u rukometu u Beogradu i Srbiji, koje traje od 15. do 29. januara, čitajte OVDE. (Beoinfo)