Naslovna » BG špijun » Rekordna posećenost zimskih centara u Srbiji

Rekordna posećenost zimskih centara u Srbiji

Već sada se za ovu zimsku sezonu sa sigurnošću može reći da je rekordna, kada je posećenost najvećih zimskih centara u Srbiji u pitanju. Ovo je ocena, kako Skijališta Srbije, tako i hotelijera u sva tri naša ski centra.

Do sada je, od početka zimske sezone, u ski centru Kopaonik, zabeležena poseta 30 % više skijaša nego u istom periodu protekle zimske sezone, a ski centri Stara planina i Tornik, zbog brojnih novina, beleže još veći porast.

Pored dobre pripreme staza i kvaliteta usluga koji se posetiocima ski centara pruža, od velike važnosti su i cene koje važe ove zimske sezone. I pored toga što je cena ski pass-a niža u odnosu na centre u okruženju kao i u odnosu na uporedive ski centre u Evropi (šestodnevni ski pass na Kopaoniku košta oko 93 evra dok je u bugarskim ski centrima 147 evra, u ski centrima u Sloveniji 134-158 evra, u Češkoj 126 evra, a u centrima u Austriji i Italiji slične dužine staza 199 evra), u vreme početka i završetka ski sezone uvedeni su značajni popusti, a naknadno je odobren i popust za organizovane grupe od 20 i više skijaša u visini od 10 %, kao i za takmičare klubova registrovanih u Ski savezu Srbije.

Na taj način Skijališta Srbije omogućila su klubovima i organizovanim grupama da po veoma pristupačnim cenama organizuju zimovanje i treninge u našoj zemlji. U cenu ski pass-a u našim ski centrima uključena je usluga GSS-a, osiguranje u slučaju povrede i zdravstveno zbrinjavanje što se u mnogim od svetskih centara plaća dodatno. (danubeogradu.rs)