Naslovna » Izlasci » Film » Šešir profesora Koste Vujića

Šešir profesora Koste Vujića

Film „Šešir profesora Koste Vujića“ u režiji Zdravka Šotre, snimljen po istoimenom kultnom romanu Milovana Vitezovića, premijerno će biti prikazan u sredu, 1. februara, u dva termina – od 18.00 i 21.00 u Sava centru (Milentija Popovića 9).

Ovo je priča o neverovatnom profesoru Kosti Vujiću, dobroćudnom osobenjaku i hedonisti, pedagogu posebne vrste, za koga je njegov đak Mihailo Petrović Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka. Ovo je priča i o neverovatnom razredu maturanata Prve muške gimnazije koju čine Mika Alas, Jovan Cvijić, Pavle Popović, Jaša Prodanović, Milorad Mitrović, Milutin K. Dragutinović, Ljubomir Stojanović i drugi, koji će postati istorijsko oličenje epohe, kao akademici, profesori, ministri, političari i drugi uglednici. To je razred za sva vremena, kakvog nije bilo ni pre ni posle. Razred za istoriju i ponos. Oni su, ispunjeni nesputanom energijom mladosti, u život ušli korakom kojim se meri vreme.

Visprene, inventivne, duhovite i neodoljive maturante odigrala je nova generacija srpskih glumaca – Miloš Biković, Ljubomir Bulajić, Aleksandar Radojičić, Mateja Popović, Uroš Jakovljević, Nikola Ranđelović, Davor Perunović, Mladen Sovilj. U ulogama njihovih profesora su Branimir Brstina, Predrag Ejdus, Dragan Jovanović, Zoran Cvijanović, Ivan Bosiljčić, Vojin Ćetković i Aleksandar Berček u ulozi profesora Koste Vujića.

Karte su u prodaji na blagajnama Sava centra i Bilet servisa. Cena ulaznice je 400 dinara. (danubeogradu.rs)

* A ovde pogledajte i fotografije:

Jedan komentar

  1. STAVITE CEO FILM.