Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Uspavana lepotica“ na ledu Sava centra

„Uspavana lepotica“ na ledu Sava centra

Nacionalni balet na ledu iz Sankt Peterburga gostovaće sa predstavom „Uspavana lepotica“ u Sava centru (Milentija Popovića 9), 21. januara od 20.00. Cene ulaznica su 1.600, 1.900, 2.200 i 2.500 dinara.

Posle velikog uspeha i rasprodatih predstava „Labudovo jezero“, „Pepeljuga“ i „Krcko Oraščić“, ansambl Nacionalnog baleta na ledu ovog puta predstaviće najlepši i najpoznatiji balet P. I. Čajkovskog, „Uspavana lepotica“.

Do sada je Balet imao više od 7.000 nastupa širom sveta i predstavlja izuzetan spoj klasičnog baleta i umetničkog klizanja. Nacionalni balet na ledu je osnovao Konstantin Bojarski 1967. godine postavljajući produkciju zasnovanu na „Krcku oraščiću“ Čajkovskog, po prvi put kombinujući umetnost klizanja na ledu sa klasičnim ruskim baletom.

Tokom godina ne samo da se repertoar širio, već su prefinjenost i dizajn postavki, pozorišnih rekvizita i kostima, takođe usavršeni. Ovaj nesvakidašnji ansambl danas sačinjava više od 80 vrhunskih plesača na ledu koji očaravaju gledaoce u pozorišnim dvoranama širom sveta, plešući na sceni glatkoj kao ogledalo.

Većina plesača dolazi iz redova klizača-takmičara u disciplinama pojedinačnog i klizanja u parovima, koji su osvojili ruske i međunarodne medalje u klizanju na ledu. Oni su prošli kroz naporan i intenzivan trening kod koreografa Konstantina Rasadina koji je više od 23 godine bio vodeći solista baleta Teatra Marinski a plesao je i radio sa zvezdama kao što su Rudolf Nurejev, Mihail Barišnjikov i Natalija Dudinskaja. Nacionalni balet na ledu iz St. Peterburga privlači publiku svih uzrasta zbog prekrasne muzike, bogate scenografije i velikog broja kostima, i čaroliju pozorista pretvara u klizački raj. (danubeogradu.rs)

loading...

Jedan komentar

  1. divno, eto koje su prednosti prestonice…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.