Naslovna » Izlasci » Sport » Večeras doček vaterpolista i rukometaša

Večeras doček vaterpolista i rukometaša

Ispred Gradske skupštine večeras od 20.00 biće organizovan doček vaterpolista, sa kojima će biti i rukometni vicešampioni Evrope.

Vaterpolisti Srbije doputovaće u Beograd oko 16.00 iz holandskog Ajndhovena, gde su posle pobede nad Crnom Gorom postali evropski prvaci. Predviđeno je da avionom putuju iz Amsterdama preko Brisela do glavnog grada. Potom će biti održana konferencija za novinare na Aerodromu „Nikola Tesla“. Predsednik Srbije Boris Tadić će primiti zlatne vaterpoliste u 19.00. Sat kasnije biće organizovan svečani doček ispred Gradske skupštine, gde će im se pridružiti i srebrni rukometaši.

Inače, osvojenim drugim mestom na Evropskom prvenstvu koje je igrano u Srbiji, rukometaši su obezbedili mesto u kvalifikacijama za ovogodišnju Olimpijadu. Turnir će biti igran u Španiji. Pored „Orlova“, od 6. do 8. aprila za dva mesta u Londonu, boriće se i domaćini, Poljaci i Alžirci. Vaterpolisti su sa osvojenom titulom prvaka Evrope obezbedili učešće na Olimpijskim igrama. (danubeogradu.rs)