Naslovna » Izlasci » Festivali » Warrior’s Dance Festival Beograd 2012

Warrior’s Dance Festival Beograd 2012

Čuvena britanska grupa The Prodigy i AAA Production predstavljaju Warrior’s Dance Festival“ (WDF) koji je zakazan za 15. septembar 2012. od 17.00. Festival će biti održan na Beogradskoj tvrđavi.

Prvi festival održan je u Tokiju 2009. godine a prošlogodišnji u Milton Keynes Bowlu u Londonu. Muzičari iz benda The Prodigy odlučili su da ovo iskustvo prenesu ljudima u Srbiji i regionu. Osećajući da ovde imaju snažno uporište, a posebno posle nezaboravnih koncerata koje su 1995. i 2005. godine održali u Beogradu, kao i na festivalu Exit u Novom Sadu (2007. i 2009. godine) koji je tih dana zabeležio rekordne posete, članovi benda sa nestrpljenjem očekuju ponovni dolazak u Srbiju, i to sa potpuno novim konceptualnim događajem.

Njihov poslednji album „Invaders Must Die“ dospeo je na prva mesta muzičkih top lista, prodat je u više od 1,3 miliona primeraka širom sveta, što ga čini najuspešnijim evropskim nezavisnim albumom u 2009. godini. Čuvena po svojim podsticajnim i neverovatnim koncertnim nastupima, grupa je obišla svet prešavši više od 300.000 kilometara kako bi svirala za dva miliona ljudi na 128 koncerata u 37 zemalja. Trenutno su u studiju gde snimaju šesti album čije je objavljivanje planirano tokom 2012. godine.

„Warrior’s Dance Festival Beograd“ predstaviće najkvalitetniji program današnje muzičke scene, zasnovan na smeloj kreaciji i ideji koja favorizuje brze, tvrde ritmove i gitare. Pored koncerata na glavnoj bini, biće instalirane još dve bine – „Take Me To The Hospital“ i „Invaders Must Die“. Predstaviće se muzičari iz Srbije i inostranstva, a na festivalskoj lokaciji će biti postavljene i razne umetničke instalacije, inspirisane futurističkom industrial tematikom, uz centralni događaj – nastup grupe The Prodigy, koja će tom prilikom ekskluzivno za našu publiku predstaviti najnovije pesme.

Warrior’s Dance Festival Beograd biće realizovan u saradnji sa Beograd 2020.

Program festivala

Skrillex
Skrillex

Na prvom izdanju Warrior’s Dance Festivala u Beogradu pored The Prodigy, nastupiće predvodnik nove generacije ekstremne elektronske muzike, revolucionarni i progresivni Skrillex. Jaku domaću podršku će pružiti crossover dub reaggae povratnici Eyesburn, i punkeri Ritam nereda i Goblini. Programska težnja festivala je i da se istaknu novi trendovi, pa će tako svoju muziku na festivalu predstaviti i electro punk-pop heroine Lollobrigida, psihodelična electro rock senzacija Petrol, kao i grupe čije vreme tek dolazi – industrial pioniri DreddUp, i alternativi rock bend Hype.

Program će biti uskoro biti upotpunjen sa još izvođača čija muzika odgovara osnovnom konceptu festivala – čvrsti ritmovi i gitare, a organizatori najavljuju i niz zanimljivih akcija koje će pratiti održavanje ovog unikatnog i dugo očekivanog festivala u Beogradu.

Ulaznice

Prodaja ulaznica počinje 16. januara od 12.00. Ulaznice će u pretprodaji koštati 2.990 dinara, dok će puna cena iznositi 3.990 dinara, a u prodaji će se naći i ulaznice za specijalanu RIP zonu po ceni od 4.990 dinara. Sve vrste ulaznica (u ograničenim količinama) mogu da se kupe na prodajnim mestima Gigstixa, Eventima, na info pultu šoping centra Ušće, biletarnici Beogradske arene, blagajni Doma sindikata, kao i putem internet stranica www.gigstix.com i www.eventim.rs.

Kupci ulaznica za Exit festival (Exit tribe) imaće specijalnu ponudu da u ograničenom vremenskom intervalu kupe ulaznice i za Warrior’s Dance Festival po ceni od 2.500 dinara isključivo preko sajta www.gigstix.com.

Ovaj nesvakidašnji događaj će 2012. godine biti održan samo u Beogradu, pa se zbog ograničenog kapaciteta festivala i očekivanog dolaska velikog broja posetilaca iz regiona i inostranstva, preporučuje da svoje ulaznice rezervišete na vreme.

Ulaznice u ostalim državama mogu da se kupe preko oficijalnih prodavaca: (VB) www.etickets.to, www.seetickets.com, www.gigsandtours.com, www.residentadvisor.net, www.skiddle.com, (Rumunija) www.myticket.ro, (Bugarska) www.ticketpro.bg, (Hrvatska) www.ticketpro.hr, (Slovenija) Dallas Music Ljubljana. (danubeogradu.rs)

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA ZBOG FESTIVALA »

Ovako je izgledala najava za WDF 2010…

loading...

2 komentari

  1. ovo ce biti.. very nice.. 🙂

  2. ovo ce biti.. very nice.. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.