Naslovna » Izlasci » Sport » Evropsko prvenstvo u rvanju – Beograd 2012

Evropsko prvenstvo u rvanju – Beograd 2012

Evropsko prvenstvo u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom za žene i muškarce, Beograd 2012, biće održano u Beogradskoj areni od 6. do 11. marta. Ove godine će domaća i strana javnost uživati u sportskom nadmetanju velemajstora ovog najstarijeg olimpijskog, a našeg najtrofejnijeg sporta.

Rvački savez Srbije i Svetska rvačka federacija (FILA) poverila je organizaciju ove prestižne sportske manifestacije Rvačkom klubu Partizan, aktuelnom pobedniku Kupa Evrope, šampionu Evrope i šampionu Srbije.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo jedna je od najatraktivnijih rvačkih manifestacija u kalendaru FILA o čemu najbolje svedoči broj od oko 48 zemalja učesnica iz cele Evrope. Rvački savez, kao i Olimpijski komitet Srbije, slavi 100 godina postojanja a to je posebno važan jubilej budući da su upravo rvači doneli najviše odličja u individualnim sportovima sa Olimpijskih igara.EP u rvanju - logo

Do samog početka prvenstva biće rešene sve tehničke predispozicije, među kojima su i televizijski prenosi takmičenja. U planu je da RTS prenosi sve borbe, koje će biti na programu od 12.00 do 21.00 svakog dana, a planiran je i veliki koncert u Areni 8. marta, povodom Dana žena. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.