Naslovna » BG svaštara » „Kolektivno venčanje“ 20. maja ispred Starog dvora

„Kolektivno venčanje“ 20. maja ispred Starog dvora

Tradicionalno „Kolektivno venčanje“ ove godine biće održano u nedelju, 20. maja od 10.40 ispred Starog dvora.

Sudbonosno ‘da’ na ovom, četrnaestom po redu, „venčanju iz snova“ reći će 200 parova koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu. Manifestacija je prerasla u turističku, privrednu, kulturnu i humanu misiju. Venčanje će, kao i prethodnih godina, biti besplatno za mladence koji će dobiti i brojne poklone sponzora.

U okviru manifestacije, i ove godine biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi (moći će da se priključe kumovi, svatovi i svi Beograđani koji žele da se pridruže mladencima). Autobus će biti postavljen na Trgu Republike. Posle venčanja, svi mladenci otići će do fontane na Trgu Nikole Pašića, gde će poželeti želje i baciti novčiće, a zatim u koloni prošetati do Skadarlije, gde je u restoranu „Velika Skadarlija“ predviđen završni susret sa novinarima i kraj ovogodišnjeg „Kolektivnog venčanja“.

Svih 200 parova prijavljeno je, a baveštenja za ovogodišnje „Kolektivno venčanje“ mogu se dobiti svakog radnog dana od 12.00 do 15.00 na 063/8833-220 ili putem sajta www.kolektivnovencanje.com. (Beoinfo)