Naslovna » Izlasci » Izložbe » Predeli duše

Predeli duše

U Galeriji Singidunum (Knez Mihailova 40), od 7. (19.00) do 17. februara biće otvorena izložba „Predeli duše“ Mile Gvardiol.

Samozadata tema mlade umetnice obavezuje na duhovnost, a duhovnost na izvestan način oplemenjuje umetnost. Svojom izložbom raskošnih pejzaža odupire se agresivnoj pomodnosti i sveobuhvatnim ukupnim strujanjima raznih vidova apstrakcije.

Ona nije ravnodušna prema promenama, koje su se dešavale u likovnoj umetnosti. Pomamno je pratila sva zbivanja na likovnoj sceni, u svetu i kod nas. Njeni svojevsrsni pejzaži nose njen lični pečat i predstavljaju jednu homogenu celinu i intimno shvatanje umetnosti. Oni, svakako, ukazuju na jedan od puteva njenog daljeg razvoja. Dela koja Mila Gvardiol ovom prilikom izlaže sudu javnosti su ostvareni – vešto uspostavljenim slikarskim poljima, koja se utapaju u razbuktale bojene reflekse, prečišćenog i rafiniranog kolorita sa snažnim ekspresivnim bojama.

I najzad, ova izložba u Singidunumu predstavlja pravo osveženje i vraća ljubiteljima umetnosti autentičan osećaj za prave umetničke vrednosti, koje ne treba tumačiti već u njima uživati. (Iz teksta galeriste Moše Todorovića) (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.