Naslovna » BG servis » Unapređenje bezbednosti na Adi Ciganliji

Unapređenje bezbednosti na Adi Ciganliji

JP „Ada Ciganlija“ je radi pravovremenog reagovanja i bržeg ukazivanja pomoći obezbedilo vozilo za spasilačku službu, koja je od ove zime angažovana na Savskom jezeru.

Poslednji ledeni talas koji je zahvatio Srbiju zaledio je Savsko jezero, što je otežalo kretanje spasilaca na skuterima. Korišćenjem specijalnog vozila, koje je opremljeno za brze intervencije, biće omogućeno kretanje spasilaca celom dužinom obale jezera, a samim tim i brže intervencije ukoliko bude potrebe.

Direktor JP „Ada Ciganlija“ Zoran Gajić kazao je da je led na Savskom jezeru promenljive debljine i puca, te da postoji velika opasnost od propadanja.

– Stalnim apelima, angažovanjem specijalnih ekipa spasilaca za rad u hladnim i zaleđenim vodama, koji dežuraju, izbegli smo nemile događaje na Savskom jezeru. Kako bi rad spasilaca bio još efikasniji, odlučili smo da ovaj segment bezbednosti dodatno unapredimo vozilom koje će omogućiti lakše kretanje i brže reagovanje na terenu – precizirao je Gajić.

Spasioci koji od ove zime dežuraju na Savskom jezeru, u saradnji sa Italijanskom nacionalnom službom za spasavanje, prošli su specijalnu obuku za rad u hladnim i zaleđenim vodama. Ekipe spasilačke službe potpuno su tehnički opremljene za rad u hladnim i zaleđenim vodama. Poseduju specijalna ronilačka odela koja im omogućavaju rad u ekstremno hladnim vodama, kada su temperature ispod nule. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.