Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Il Divo u Beogradskoj areni 22. septembra

Il Divo u Beogradskoj areni 22. septembra

Najpoznatiji svetski klasično-pop kvartet Il Divo nastupiće, posle tri godine, u okviru nove svetske turneje 2012. godine i u Beogradskoj areni, 22. septembra.

Ulaznice su u prodaji: 3.900, 4.500, 4.900, 5.000, 5.500, 5.900, 7.900 i 9.900 dinara; prodajna mesta: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim prodajna mestima, Ušće SC, Card service prodajna mesta, kao i na sajtovima www.arenabeograd.comwww.eventim.rs.

„Il Divo 2012“ svetska turneja planirana je povodom objavljivanja njihovog poslednjeg albuma „Wicked Game“ i prikazaće najnoviji spoj izvrsne pevačke tehnike i operskih aranžmana. Evropska turneja počinje u septembru i uključuje koncerte u Austriji, Srbiji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Višegodišnja karijera Il Divo fenomena krunisana je nedavno Classic Brits nagradom za „Artist of the Decade“ u Royal Albert Hallu. Time je potvrđen uspeh koji četvorica pevača uživaju od momenta kada su se pojavili na svetskoj sceni sa multiplatinastim debi albumom 2004. godine. Nastavljajući dalje sa najprodavanijim albumima – „Ancora“, „Siempre“ i „The Promise“, Il Divo je ostao dosledan svojoj umetničkoj misiji u kojoj šire svetu svoju strast prema muzici i verovanje u njenu sjedinjujuću silu.

Rekordni klasični kvartet, švajcarski tenor Urs Buhler, bariton Carlos Marin iz Španije, francuski pop pevač Sebastien Izambard i tenor David Miller iz Amerike, prvi put nastupili su zajedno 2003. posle iscrpne potrage muzičkog producenta Simon Cowella da pronađe četiri pevača različitog individualnog talenta koji bi, kao grupa, stvorili muzičku magiju. U šestogodišnjem zadivljujućoj karijeri, Il Divo se kontinuirano razvijao okupivši milione fanova širom sveta.

Il Divo donosi scenu još moćniju od prethodne a pored uživanja u njihovom pevačkom umeću, publiku će iznenaditi gotovo filmski scenario koji će pratiti svaku numeru. Sa novim dizajnerom nastupa, kreativnim direktorom Brianom Burkeom, turneja 2012. donosi odlične vizuelne i muzičke kombinacije koju čine stare pesme i premijerne sa njihovog novog albuma „Wicked Game“ koji je, od objavljivanja u novembru 2011, već prodat u više od million primeraka širom sveta.

Peti studijski album, pored naslovne numere – dramatične obrade pesme Chrisa Issaka, uključuje i pesmu Roya Orbinsona „Crying“, adaptaciju kompozicije „Adagio for Strings“ Samuela Barbera pod nazivom „Dove L’Amore“ kao i verziju nezaboravne pesme „Time to Say Goodbye“.

U centralnoj i istočnoj Evropi, Il Divo će nastupiti u Pragu (13. 9.), Salcburgu (15. 9.), Zagrebu (17. 9.), Bratislavi (19. 9.), Budimpešti (20. 9.) i Beogradu (22. 9.)

Ulaznice su u prodaji od petka, 30. marta a ekskluzivni VIP paketi biće dostupni na svim tržištima i uključivaće ulaznicu sa najboljim mestom, upoznavanje, fotografisanje, uzimanje autograma i limitirani poklon od članova kvarteta Il Divo! Da biste obezbedili VIP ulaznicu, posetite sajt www.ildivo.com. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.