Naslovna » BG svaštara » Permakultura u praksi

Permakultura u praksi

U zgradi Inex filma (Višnjička 76), 28. marta od 10.00 do 16.00, biće održana praktična jednodnevna radionica „Permakultura u praksi“, koju organizuju WWOOF Srbija i Permakultura.

Na engleskom jeziku, predavaće Britanac Rakesh Rootsman. Broj učesnika je ograničen. Zainteresovani kandidati obavezno se prijavljuju putem maila info@wwoofserbia.org. Prijava treba da sadrži ime i prezime polaznika, broj telefona, mesto odakle dolazi i čime se bavi (ne više od pet rečenica). Donacija za učešće na radionici je 10 evra, a rok za prijavljivanje je ponedeljak, 26. mart do 17.00.

Dan ranije od 19.00, u Akademiji 28 (Nemanjina 28), biće reči o permakulturi; o tome kako da se grade kuće od prirodnih materijala, kako da se gaji voće i povrće za lične potrebe, kako da se oporave uništeni predeli i ekosistemi, kako se sakuplja kišnica, grade zajednice…

Permakultura je sveobuhvatni pristup projektovanju ljudskih naselja i poljoprivrednih sistema po uzoru na odnose koji se nalaze u prirodni, jednom rečju imitiranje prirode. Ona predstavlja okvir za kreiranje održivih načina života. Kao praktičan metod, permakultura razvija ekološki skladne, efikasne i produktivne sisteme koje može koristiti bilo ko, bilo gde. Ona nas uči kako da gradimo kuće od prirodnih materijala, kako da gajimo voće i povrće (hranu) za lične potrebe, kako da oporavimo uništene predele i ekosisteme, sakupljamo kišnicu, gradimo zajednice i još mnogo toga. Osnovni principi na kojima se temelji permakultura su: briga o planeti, briga o ljudima, pravična raspodela. (danubeogradu.rs)