Naslovna » BG servis » Postavljen Olimpijski sat ispred hotela „Moskva“

Postavljen Olimpijski sat ispred hotela „Moskva“

Olimpijski sat, postavljen u Beogradu ispred hotela „Moskva“, zvanično je počeo da odbrojava dane i sate do početka Olimpijskih igara u Londonu.

Ovom simboličnom događaju, kao svojevrsnoj podršci našim sportistima koji su obezbedili učešće na najstarijem međunarodnom sportskom multidisciplinarnom takmičenju, prisustvovali su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i generalni direktor „Telenora“ Ćel-Morten Jonsen, kompanije koja je zajedno sa OKS sat i donirala svim Beograđanima.

Vlade Divac je podsetio da će se u Londonu obeležiti stogodišnjica od prvog učešća našeg tima na olimpijskim igrama, u nadi da će nas naš tim obradovati i stotom medaljom.

Sat je rad srpskog umetnika Petra Mirkovića i ima oblik izvijene trke. Po rečima autora, u svojoj formi skulptura otelotvoruje duh igara i snova svakog sportiste jer izgleda kao da izlazi iz zemlje, širi se i stremi uvis, opirući se zakonima fizike. Pokazuje dinamiku i stremljenja sportista da dostignu što bolje rezultate.

Mesto gde se sat nalazi takođe je simbolično jer je u blizini 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub. (Beoinfo)

Jedan komentar

  1. Kič.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.