Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Mali princ“

Premijera predstave „Mali princ“

U Dečjem kulturnom centru Beograd (Takovska 8), 10. marta od 20.00, premijerno će biti izvedena predstava „Mali princ“, u produkciji DKCB i glumačke trupe „SimpleTruthTheatre“.

Na Velikoj sceni biće postavljen komad za decu i odrasle u režiji Ane Sofrenović, koja potpisuje i dizajn kostima, scene i svetla. Uloge tumače mladi glumci Joana Knežević, Boba Stojimirović, Kaća Todović-Krković, Vladimir Nićiforović, Boris Kargotić, Jovana Čurović, Stevan Piale. Dramatizaciju teksta uradio je Dimitrije Kokanov, scenski pokret Milica Cerović, a muziku Miša Cvijović.

Poznata priča Antoana de Sent Egziperija poslužila je autorima i glumcima kao inspiracija za istraživanje kroz pokret, glas, muziku i reč. Kroz princip radionice došlo se do same strukture predstave sa željom da mladi diplomirani glumci razvijaju autentični izraz i da ga što lakše transponuju na scenu i prikažu publici.

Ovo je priča o traganju za nekim mestom u svima nama između sna i jave, sveta deteta i odraslih, mašte i stvarnosti. Odrasli i deca, razumevanje deteta, prva ljubav i velika prijateljstva, neke su od tema kojima se predstava bavi na neobičan način; ovo je predstava koja pokreće emocije.

Cene ulaznica: pojedinačna – 600, grupna – 450 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...