Naslovna » BG servis » Beograd još jednom „Grad sa 12 zvezdica“

Beograd još jednom „Grad sa 12 zvezdica“

Savet Evrope je na svečanoj ceremoniji u Strazburu drugu godinu zaredom dodelio Beogradu specijalno priznanje „Grad sa 12 zvezdica“ za postignute rezultate tokom obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije (ENLD) 2011. godine.

– Priznanje koje je grad Beograd osvojio predstavlja rezultat napora koje su institucije grada u saradnji sa organizacijama civilnog društva u protekloj godini uložile u promovisanju ljudskih prava na lokalnom nivou. Tokom Evropske nedelje lokalne demokratije 2011. u aktivnostima koje smo organizovali više od 10.000 Beograđana imalo je prilike da se upozna sa projektima koji se bave zaštitom ljudskih prava. Jedan od takvih je i „Kuća ljudskih prava“, prostor u kojem će udruženja i institucije grada zajedno raditi na zaštiti ljudskih i manjinskih prava – istakao je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Evropsku nedelju lokalne demokratije, u sedmici oko 15. oktobra, obeležavaju lokalne vlasti u zemljama članicama Saveta Evrope, u cilju unapređenja znanja o lokalnoj demokratiji i promociji ideje učešća građana na lokalnom nivou. Organizator i koordinator aktivnosti tokom obeležavanja ENLD je Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.