Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival savremenog evropskog filma 2012

Festival savremenog evropskog filma 2012

U Domu omladine Beograda (Makedonska 22), od 14. do 19. maja, delegacija EU u Srbiji, EU info centar i DOB organizovaće Festival savremenog evropskog filma „Evropa otvoreno“. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni DOB od 9. maja.

U velikoj sali publika će moći premijerno da vidi nekoliko filmova najnovije evropske produkcije koji su osvojili niz nagrada na najprestižnijim svetskim festivalima, od Kana pa do Venecije.

Ovaj izbor, preko raznolikosti tema koje pokriva, angažovanosti i visokih umetničkih vrednosti na najbolji mogući način predstavlja multikulturalni karakter evropskog filma i njegovu vitalnost. Festival će biti otvoren srpskom premijerom poljskog filma „Iz tame“, rediteljke Anješke Holand koji se trenutno prikazuje u svim evropskim centrima a bio je i poljski kandidat za Oskara.

Od ostalih filmova izdvaja se danski film „U boljem svetu“ Suzan Bir koji je dobio Oskara 2010 godine, „Koriolan“ Ralf Fajnsa, „Krvoproliće“ Romana Polanskog i urnebesni bugarski dokumentarni film „Tata pravi seksi filmove“ o počecima erotike na filmu. (danubeogradu.rs)

»»» PROGRAM FESTIVALA «««

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.