Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Kampanja „Korak za srce“

Kampanja „Korak za srce“

Šetnjom dugom tri kilometra koja će startovati 7. aprila u 10.00, od Parking platoa kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu, biće obeležena godišnjica kampanje za prevenciju kardiovaskularnih bolesti „Korak za srce“ u Beogradu.

Šetnju za zdravije srce u 11.00 kod Nebojšine kule uveličaće koncertom ovogodišnji promoteri kampanje, finalisti Prvog glasa Srbije – Davor Jovanović, Igor Terzija, Nevena Đorđević, Aleksandra Dabić zajedno sa književnicom Mirjanom Bobić Mojsilović.

Kampanju „Korak za srce“ inicirala je kompanija Actavis u saradnji sa Ministarstvom za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje, Turističkom organizacijom Srbije i Savezom za fitnes i rekreaciju Srbije.

Kampanjom „Korak za srce“ obuhvaćeno je do sada 10 gradova u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Zrenjanin, Užice, Leskovac, Vranje i Subotica) u kojima su obeležene najlepše staze za šetnju. Prošle godine organizovane su masovne šetnje u pet gradova u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak i Kragujevac) u kojima je učestvovalo više od šest hiljada ljudi. Godišnjica kampanje biće obeležena i 28. aprila u Leskovcu u parku Hisar.

Ovde pogledajte preporučene staze prikazane su na sajtovima. (24sata)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.