Naslovna » BG servis » Otvorena podzemna garaža „Botanička bašta“
Garaža "Botanička bašta"
Garaža "Botanička bašta"

Otvorena podzemna garaža „Botanička bašta“

Otvorena je nova podzemna garaža „Botanička bašta“ u Ulici vojvode Dobrnjca. Garaža ima pet nivoa za parkiranje sa ukupno 250 parking mesta.

Gradonačelnik Dragan Đilas, koji je prisustvovao otvaranju, rekao je da, iako je u Beogradu značajno povećan broj parking mesta, za poslednjih 20 godina izgrađena je jedna podzemna garaža u Pionirskom parku, pa je garaža u Ulici vojvode Dobrnjca prva velika posle te.

– U Beogradu ima mnogo novih parking mesta, fast parkova, ali ovakve objekte nismo imali. To je posebno važno za ovaj deo grada, gde je svako parking mesto pravo bogatstvo. Naš plan je izgradnja još nekoliko podzemnih garaža u sledećih nekoliko godina i to na Studentskom trgu, ali i na mestima gde je najveća potreba za njima i gde postoje tehničke mogućnosti. Ova nova garaža stvarno deluje impresivno – istakao je Đilas.

Direktor JKP „Parking servis“ Boban Kovačević naglasio je da je tako veliki i ozbiljan projekat za 250 automobila bitan za taj deo grada, koji je kritičan kada je u pitanju parkiranje.

– U poslednjih 12 meseci otvorili smo 1.500 novih parking mesta kako bi Beograđani mogli komfornije da parkiraju u svome gradu i taj trend ćemo nastaviti. U ovoj garaži su promotivne cene, tako da stanari mogu računati na mesečnu pretplatu od 2.200 dinara, što je krajnje razumna cena, budući da je nova garaža vrhunska i da mogu komforno da parkiraju. Sa Ateljeom 212 dogovorili smo da, uz svaku kupljenu ulaznicu, građani za vreme predstave imaju besplatno parkiranje – precizirao je Kovačević.

JKP „Parking servis“ je podzemni prostor u Ulici vojvode Dobrnjca, koji nije bio u javnoj upotrebi, rekonstruisao i adaptirao u javnu garažu od oko 7.000 metara kvadratnih. Za adaptaciju podzemne garaže „Parking servis“ je izdvojio 35 miliona dinara. Garaža je opremljena standardnom automatskom kontrolom naplate, plaćanje se vrši pre preuzimanja vozila, a cena parkiranja po započetom satu iznosi 50 dinara. Kao na svim parkiralištima za osobe sa invaliditetom, prva tri sata parkiranja su besplatna.

Novootvorena garaža u Ulici vojvode Dobrnjca pomoći će građanima da brže dođu do Zavoda za javno zdravlje, Urbanističkog zavoda, Uprave opštine Palilila i svih drugih ustanova koje se nalaze u blizini.

Do kraja godine u planu je adaptacija parkirališta Tašmajdan. (Beoinfo)