Naslovna » Arhive po tagovima: palilula

Arhive po tagovima: palilula

Novi Dom zdravlja u Borči

Novi Dom zdravlja u Borči (foto: Nenad Mandić)

Novi Dom zdravlja u Borči, trebalo bi da počne sa radom do kraja marta 2021. Izgradnja je privedena kraju, a objekat se nalazi u fazi tehničkog prijema.

Pročitaj više »

Palilulski Pinjata šop i u Zemunu

Pinjata shop

Pinjata šop, koji je zahvaljujući projektu „Palilulski poslovni anđeo“ počeo sa proizvodnjom igračaka od papira, otvara posle Palilule, još jedan objekat – na Zemunskom keju (Kej oslobođenja 7), 10. marta u 17.30.

Pročitaj više »

Palilulske večeri 2014, od 23. avgusta

Poslednji valcer u Sarajevu

Projekcijom filma „Poslednji valcer u Sarajevu“, u subotu, 23. avgusta, počinju treće Palilulske večeri, koje će se održavati na platou „Neše Leptira“ ispred UK Palilula.

Pročitaj više »

22. turnir u malom fudbalu „Trofej Vidovdana“

Trofej Vidovdana

Gradska opština Palilula ove godine po 22. put organizuje tradicionalni turnir u malom fudbalu „Trofej Vidovdana“, koji počinje 13. juna i završava se 28. juna finalnim utakmicama i proglašenjem pobednika.

Pročitaj više »

Baštalište: Prvi plodovi urbane baštenske komune

Prva beogradska urbana baštenska zajednica, smeštena u Slancima na opštini Palilula, a nazvana Baštalište, u kojoj ovdašnji zaljubljenici u prirodu, ali i volonteri iz sveta uzgajaju povrće bez korišćenja hemikalija, ovoga leta ubire prve plodove.

Pročitaj više »

IX Palilulska olimpijada kulture

POK 2013

Deveta Palilulska olimpijada kulture (POK), posvećena stvaralaštvu mladih, svečano će biti otvorena u ponedeljak, 13. maja u 20.00, na Sceni „Stamenković“ u Ustanovi kulture „Palilula“ (Mitropolita Petra 8).

Pročitaj više »

Sajam zdravlja u UK „Palilula“, 21. marta

„Pružimo ruke zdravlju“ naziv je palilulskog sajma zdravlja koji će se održati u četvrtak, 21. marta, od 12.00 do 17.00 u prostorijama Ustanove kulture „Palilula“ (Mitropolita Petra 8).

Pročitaj više »

Petlja „Pančevački most“ danas se otvara za saobraćaj

Petlja „Pančevački most“ u Bulevaru despota Stefana biće otvorena za saobraćaj danas u poslepodnevnim satima, saopštila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Vozači će za uključenje na Pančevački most prvi put koristiti novu kružnu rampu iz Bulevara despota Stefana, a mostu će moći da se priđe i obnovljenom prilaznom konstrukcijom iz Ulice Dragoslava Srejovića. Izgradnjom nove petlje sprečeno …

Pročitaj više »

Park u Anke Matić u Kotežu u novim bojama

Park i košarkaško igralište u Kotežu u ulici Anke Matić od danas (24. avgusta), biće lepši i privlačniji deci i mladima koji se igraju i treniraju na ovim terenima. Predvođeni predsednikom GO Palilula Stojanom Nikolićem, pomoćnikom gradonačelnika Dejanom Živkovićem i članom Veća GO Palilula Igorom Šišićem, građani ovog dela Koteža farbali su klupe, ljuljaške, klackalice, sprave za vežbanje i ocrtavali …

Pročitaj više »

Čišćenje borčanskog kanala Vizelj

Sestre Nikolina i Olivera Moldovan danas su izrazile zahvalnost gradu što je prvi pritekao u pomoć i počeo sa čišćenjem kanala Vizelj u Borči, čime će se, kako su istakle, podstaći stvaranje novih šampiona. One su podsetile da je i ranije organizovano čišćenje kanala, ali samo površinsko, što nije olakšavalo treniranje članovima Kajak kluba BSK iz Borče, u kome su …

Pročitaj više »

Sedma besplatna škola tenisa za decu sa Palilule

Opština Palilula sedmu godinu zaredom organizuje besplatnu školu tenisa za decu uzrasta od sedam do 12 godina koja žive na teritoriji opštine i leto provode u Beogradu. Na terenima GO Palilula na Adi Huji svaki od 40 polaznika će od 23. jula do 17. avgusta, pod nadzorom profesionalnog trenera, na obuci od osam časova naučiti najosnovnije elemente teniske igre kao …

Pročitaj više »