Naslovna » BG svaštara » Proslava 11. aprila – Dana opštine Novi Beograd

Proslava 11. aprila – Dana opštine Novi Beograd

Opština Novi Beograd u sredu 11. aprila, proslaviće Dan opštine i šezdeset četvrtu godinu postojanja. Dan opštine obeležava se u znak sećanja na početak gradnje prvih zgrada novog grada 1948. godine.

Tim povodom tokom celog meseca održavaju se prigodne manifestacije pod nazivom „Aprilski dani u Novom Beogradu“. Ove godine svečana akademija, u sredu, 11. aprila, biće održana od 18.00, u prostoru bioskopa „Fontana“, jednom od simbola Novog Beograda koji je opština nedavno renovirala i vratila u funkciju. Na svečanosti će biti prikazan dokumentarni film o Novom Beogradu „Kako sam rastao 1947-1967“, i promovisan drugi deo knjige „Tajna Novog Beograda“.

U svečarskoj atmosferi biće proglašeni i pobednici konkursa „Najbolja fotografija Novog Beograda“. Tokom večeri biće otvorena retrospektiva filmova o Novom Beogradu i prikazan film „Apsolutnih 100“. U okviru retrospektive sledećih dana biće prikazano nekoliko filmova u kojima je jedan od „junaka“ urbani duh Novog Beograda. Istog dana u zgradi opštine, u 12.00, biće priređen i prijem za bivše predsednike opštine Novi Beograd.

Tokom aprila biće otvorene i dve izložbe na otvorenom posvećene Novom Beogradu. Prva pod nazivom „Iz arhive komunalne inspekcije“ biće ispred zgrade opštine Novi Beograd, dok će prostor na Savskom keju ulepšati fotografije sa konkursa „Najbolja fotografija Novog Beograda 2012“. U okviru dana opštine biće održan i Novobeogradski sajam knjiga.

Povodom proslave Dana opštine Novi Beograd će posetiti i gosti iz inostranstva sa kojima opština Novi Beograd sarađuje iz prijateljskih opština Karpoš (Makedonija), i Belfor ( Francuska). (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Utorak, 10. april
(12.00) Otvaranje izložbe na otvorenom ispred zgrade opštine Novi Beograd „Iz arhive komunalne inspekcije“

Sreda, 11. april
(18.00) Svečana akademija u bioskopu „Fontana“
– Prikazivanje dokumentarnog filma o Novom Beogradu „Kako sam rastao 1947-1967
– Dodela nagrada na konkursu „Najbolja fotografija Novog Beograda
– Promocija knjige „Tajna Novog Beograda“ – drugi deo
(20.00) Otvaranje retrospektive filmova o Novom Beogradu – film „Apsolutnih 100

Četvrtak, 12. april (17.30) Bioskop Fontana – film „Ljubav i drugi zločini

Petak, 13. april (17.30) Bioskop Fontana – film „Jedan na jedan

Subota, 14. april (17.30) Bioskop Fontana – „Čekaj me, ja sigurno neću doći

Utorak, 17. april (12.00) Otvaranje izložbe na otvorenom na Savskom keju „Najbolja fotografija Novog Beograda 2012.“

Nedelja, 22. april (10.00) Festival sportske animacije, rekreacije i sporta
U saradnji sa Savezom za animaciju i rekreaciju Srbije – Savski kej – prezentacije, takmičenja, sportski programi i takmičarske igre u više desetina sportskih i drugih disciplina.

23-29. april (10.00-20.00) Četvrti Novobeogradski sajam knjiga – Hala sportova

Subota 5. maj (10.00) Organizacija Prolećnog novobeogradskog roler Kupa na šetalištu „Savki kej“ u saradnji sa Roler savezom Srbije

loading...